competitie heren

Op zondag 18 juli stond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma voor onze heren en dames teams. De heren streken neer in Harderwijk en de vrouwen kwamen in actie in Veenendaal. De temperaturen waren tropisch, maar toch moesten zowel de dames als heren van AV Isala’96 nog even vol aan de bak.

Heren

Jeroen van Veen opende de dag met een weergaloze  110m horderace. De officieuze tijd bleef steken op 14.97 sec, maar de tijd werd gecorrigeerd en er rolde een officiële tijd uit van 15.01 sec. Een goede tijd, maar wat was het toch mooi geweest als die tijd onder de 15 seconden bleef steken. Guido zou de lat hoog gaan leggen voor de mannen van AV Isala’96, maar bij het hoogspringen kwam hij helaas niet hoger dan 1.60 mtr. Op de 800 meter liep Jens Tybout een steady 800 meter en kwam over de streep in 2.06.58 min. Loek könning wist zich zelf weer te overtreffen en behaalde een nieuw pr van 51.93 sec. op de 400 mtr.

Mede door de vele loopnummers en de 4x400 meter estafette waren er extra atleten gevraagd. Zo kwam Robert Teune deze wedstrijd voor het eerst in actie in de competitie. Op de 100 meter zette hij een tijd neer van 12.25 seconden en moest daarmee zijn trainer Daniel Gouw met 11:90 seconden nipt voor laten gaan.

Jeroen van Veen mocht deze dag nog twee keer in actie komen,  bij het polsstokhoogspringen en het hink-stap-springen. En hij deed wat er van hem gevraagd werd. De lat bij het polsstokhoog werd op 4 meter gelegd en na een hink stap en sprong belande Jeroen bij 11.48 meter in de bak terecht.

Andere hoogte punten waren er voor Richard Meuleman die na zijn blessure een schitterende tijd van 23.34 seconden over de streep kwam op de 200 meter sprint. En een petje af voor Henk-Jan Dorgelo die met temperaturen rond de 28 graden op het heetst van de dag mocht starten op de 5000 meter. Vanwege het warme weer had de wedstrijdleiding besloten om bekertjes water uit te delen aan de atleten, maar Henk-Jan greep mis en moest dus op karakter naar de finish. Hij zette de klok stil op 17.46.05 minuten.

Om 17:00 uur gaat de hartslag van vier van onze atleten naar 180 slagen per minuut. De 4x400 meter estafette! 400 meter volle sprint, maar wel tactisch blijven lopen. Én jawel het startschot klinkt en Loek könning pakt de leiding en weet een gat te slaan op de concurrenten en loopt zijn deel sterk uit. Na 400 meter krijgt Jens Tybout het stokje, terwijl achter hem Loek over de scheerlijnen van de elektonische tijd valt, houdt Jens de voorsprong vast en geeft het stokje door aan Guido. Ook Guido weet de voorsprong goed te behouden en de wissel op Richard is goed. Richard doet wat een laatste loper moet doen. Volle bak vooruit en de voorsprong behouden. Het team wordt eerste in de serie in een tijd van 3.34.34 minuten.

Van alle 36 ploegen staan de mannen van AV Isala'nu 19e. En dat is een zeer knappe prestatie! 

wartsila lang
sponsor BJG
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo