Solana indoor

Het is nog donker als we richting Dronten rijden, 410 atleten van 50 atletiekverenigingen hebben zich ingeschreven voor de Solana Indoor op vrijdag 29 december. Hier mochten 12 mini en c pupillen van AV Isala 96 laten zien wat ze allemaal in hun mars hebben. Alle pupillen werkten een 3 kamp af bestaande uit Hoogspringen, Balstoten en 30 meter sprint.

De meisjes mini Julia en Arinya gingen van start met hoogspringen de mini jongens Yaro, Mike, Brenn en Jesper gingen van start met balstoten de jongens pupillen c Joel en Tristan begonnen met sprint de meisjes pupillen c Janou, Suleen en Djessy liepen direct daarna hun 30 meter. Wat een toppers zijn het toch allemaal er bleven maar pr’s sneuvelen een paar hoogtepunten: Mike Gerritsma hoog 1e sprint 1e en bal 2e Yaro de Kleine bal 3e Arinya van het Ende hoog 2e Julia Hoogervorst  hoog 3e  Alle andere atleten hadden allemaal een pr met hoogspringen waar Suleen zelfs 90 cm heeft gesprongen. Omdat het 2 wedstrijden in een was waren er ook 2 podia. Regionaal Kampioen bij de mini jongens is geworden Mike Gerritsma en Yaro de Kleine werd hier 3e. Bij de mini meisjes was het Julia Hoogervorst die 1e van de regio werd en Arinya van het Ende 2e. Bij de jongens pupillen c werd Joel van den Dool 2e en Tristan van der Weerd 3e En als laatste bij de meisjes pupillen c werd Janou Wolf mooi 3e van de regio.

De B pupillen gingen van start met 4 atleten, bij de jongens pupillen B Jamairo, Kjell en Titus en bij de meisjes pupillen B Eva. De jongens begonnen met kogel Jamairo werd daar 14de met 4,51 meter, Titus werd 17de met 4,13 meter en Kjell 21ste met 3,69 meter. Toen gingen de jongens naar de 30 meter sprint Jamairo werd daar 23ste in een tijd van 6,38 seconden, Titus 26ste in een tijd van 6,47 seconden en Kjell daar vlak achter in een tijd van 6,51 seconden. Als laatste onderdeel voor de jongens kwam hoogspringen, Jamairo kwam met een hoogte van 1,05 meter op een gedeelde 6de plaats, Titus kwam met 0,95 meter op een gedeelde 17de plaats en Kjell met 0,80 meter op een gedeelde 27ste plaats. Over alles werd Jamairo 15de, Titus 21ste en Kjell 27ste. Eva begon met met hoog en werd daar met 0,95 meter gedeeld 4de. Toen ging Eva naar kogel en werd daar 15de met een afstand van 3,53 meter. Als laatste onderdeel had Eva 30 meter sprint daar werd Eva 17de in een tijd van 6,29 seconden. Over alles werd Eva 15de

De afgelopen weken was er goed getraind om nog één keer te vlammen tijdens de laatste wedstrijd van dit jaar. Van de 20 A-pupillen die zich hadden ingeschreven stonden er vijf A1 meiden aan de start. Chamena Hoekman had haar snelste schoenen aan en op de sprint wist ze een persoonlijk record te lopen. Net als Loïs Schuurman en Lisette van Enk wist Chamena haar verste stoot ooit te maken. Maar liefst tot één meter verder wisten ze de kogel op de grond neer te laten komen. Met een sprong van 1 meter op hoog en een tijd onder de 6 seconden op de 30 meter kan Nine Scholten terugkijken op een mooi debuut bij een indoor wedstrijd. Valerie van Laar liep en stootte constant en wist haar grens op hoog met 10 centimeter ter verhogen. Haar sprong van 1 meter 15 was goed genoeg voor een 5e plaats en bij het regionaal kampioenschap goed voor een 3e plaats.

De jongens A1 waren hofleverancier met zes jongens aan de start. Koen Endeman, Patrick Duiveman en Roel van Pijkeren wisten bij kogel hun grens te verleggen en mochten nieuwe records noteren. Remi van Hell werkte een hele snelle sprint af en was daarmee de 7e van het hele veld. Sander de Vries had vandaag ook zijn eerste indoor wedstrijd en maakte een mooie stap bij het hoog springen en wist zijn eigen lat 10 centimeter hoger te leggen. Lars Hansman verbeterde ook zijn record op hoog en noteerde een 1 meter 20. Ook bij kogel wist hij zichzelf te verbeteren en door een stabiele sprint was dit goed voor een 4e plaats. Voor het regionaal kampioenschap mocht zelfs het hoogste schavot beklommen worden.

Er stonden vandaag vier A2 meiden aan de start waarbij Lisa Hoogervorst na lange tijd blessureleed eindelijk weer voldoende hersteld was om een wedstrijd af te werken. Sophie Kroon en Merel Hofstede wisten zichzelf te verbeteren bij het kogel stoten en Naira Adeeko verbeterde haar snelste tijd op de sprint. Voor Lisa was het plan vandaag vooral te genieten van ieder moment. Maar ze beloonde zichzelf enorm door uiteindelijk met 1 meter 25 het hoogspringen te winnen. Ook bij kogel en sprint kwam ze goed voor de dag waardoor ze 2e werd en 1e werd bij het regionaal kampioenschap.

Ook waren de A2 jongens weer erg goed bezig. Ze stonden als 5-tal aan de start waarbij Sam Bolt, Sven Gerritsma en Joran van Boven een vlammende sprint wisten te lopen. Josse Kampen en Hugo Visser wisten hun kogel verder dan ooit te voren te stoten. Voor Hugo Visser leverde dit een 3e plaats bij het regionaal kampioenschap op. Al met al een mooie dag om op terug te kijken en waarbij veel energie opgedaan is om het nieuwe jaar ook weer lekker verder te gaan met atletiek.

wartsila lang
sponsor BJG
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo