uitslagen GOK

Klik hier voor de foto's (podiumplaatsen) van Gerda Kiekebosch. Klik hier voor de wedstrijdfoto's van Gerda Kiekebosch. Klik hier voor de foto's van Daniël Gouw.

Maar liefst 332 atleten gingen op zaterdag 13 januari van start tijdens het Open Gelders Overijssels kampioenschap cross. In 31 verschillende categorieën werd gestreden om het kampioenschap én om punten voor het eindklassement. De Kamper atletiekvereniging AV Isala’96 tekende samen met AV Flevo Delta uit Dronten voor de organisatie.

Het terrein van de Kamper Wieler Club (KWC) bleek zich uitstekend te lenen voor een cross-zonder-fiets en het duurde dan ook niet lang of de locatie stond bekend als ‘de Berg van Kampen’. De regen van de dagen ervoor gaf de cross een extra dimensie. De deelnemers moesten niet alleen voortdurend keren, klimmen en dalen,  ze kregen ook waterpartijen en blubber voor de kiezen. Maar niemand die daar om maalde; een cross mag zwaar zijn en het terrein van gastheer KWC voldeed ruimschoots aan de verwachting.

Pupillen
Om 10:30 uur mochten C pupillen het spits afbijten. Met weinig wind en een graadje of zes waren de omstandigheden prima. Dit kon niet voorkomen dat de deelnemers het erg zwaar hadden. Bij de MPC bereikte Mare Holtrop als 6e de finish. Arynia van ’t Ende werd 11e, een zeer knappe prestatie aangezien zij nog mini pupil is. Janou Wolf crosste voor het eerst mee en werd keurig 17e.  Bij de jongens waren er twee podiumplaatsen voor Isala: Tycho Kiel moest de winnaar nipt voor laten gaan en werd 2e. Tristan van der Weerd kwam vlak na Tycho binnen op de 3e plaats. In deze categorie deed Joël van den Dool ook goede zaken en werd 6e. Thijs Koppelman tikte als 13e aan, gevolgd door Steven van Benthem (14e), Brenn Doorneweerd (17e) en Yaro de Kleine (21e). Bij de B meisjes wist Meliz Jansen knap beslag te leggen op brons. Noud Kanis moest deze keer een flinke strijd leveren om de gouden plak veilig te stellen. Dit deed hij op voortreffelijke wijze en zette in de slotfase de wedstrijd naar zijn hand. In dezelfde serie finishte Tije Annema als 8e met in zijn kielzog Titus Leurink (9e). Melle Kroon werd keurig 13e. Chamena Hoekman liep bij de MPA1 naar een nette 7e plaats. Bij de JPA1 heerste Lars Hansman. Met ogenschijnlijk speels gemak legde hij beslag op de eerste plaats. Patrick Duiveman liep in dezelfde categorie naar een mooie 8e plaats. Bij de JPA2 was er weer Isala succes. Josse Kampen pakte goud en Sam Bolt werd heel netjes 10e.

Junioren
Bij de D meisjes liep Julia Fahner in een goed opgebouwde race naar brons. Daan Beute werd bij de D jongens 5e. Mika van Mierlo (JJD2) moest deze keer flink aan de bak om een podiumplaats veilig te stellen.  Een val gooide uiteindelijk roet in het eten en hij staakte de strijd. Cas Kanis liep in deze serie een prima race en pakte brons. Ruben van der Horst en Stein Reitsema hielden keurig stand op het zware parcours en werden respectievelijk 15e en 17e. Maureen Wind liep bij de C meiden naar een de 18e plaats. Sil Krediet streed voor wat hij waard was en legde beslag op de 22e plaats bij de jongens C. Bij de B meiden tikte Femke Reitsema als 7e aan terwijl bij de B jongens Karsten in de slotfase zijn 7e plaats wist veilig te stellen. Bij de A meiden veroverde Irene Bijman zilver en wachtte Mila Koster aan de meet een 4e plaats.  Timo Haquebord vertegenwoordigde Isala bij de A junioren. Hij werd 8e.

Korte Cross
Met haar deelname op de korte cross gaf Marleen Stoel (tegenwoordig uitkomend voor TION) een Isala tintje aan de wedstrijd. Bij de vrouwen liep de voormalige Kamperse naar een keurige eerste plaats.

Lange cross
Bij de masters 40+ verschenen twee Isala troeven aan de start. Henk Jan Dorgelo legde beslag op het zilver, Erwin van Dalen werd 5e

wartsila lang
sponsor BJG
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo