IMG 0906

Onder prachtige omstandigheden werd de laatste GOK cross afgelopen zaterdag gelopen. Isala verscheen met maar liefst 27 atleten aan de start, het leverde totaal 10 podiumplaatsen op in het eindklassement. Plaats van handelen: ‘De Wildste Tuin van Nederland’, of te wel het Netl park in Kraggenburg. Het werd een ‘wilde’ tocht van doorzetten en afzien!

Pupillen Bij de MPC stonden Suleen Penninkhof, Mare Holtrop, Arinya van ’t Ende en Janou Wolf aan de start. Zij liepen alle vier een keurige race en bereikten respectievelijk als 9e, 10e, 16e en 17e de finish. In het eindklassement eindigden de dames in de middenmoot. Bij de JPC stonden ze op scherp omdat voor enkelen het podium wel heel dichtbij was. Tristan van der Weerd liep de race van zijn leven en werd 1e met in zijn kielzog Joël van den Dool die als 2e finishte. Steven van Benthem en Yaro de Kleine werden respectievelijk 12e en 14e. Tristan werd 2e in het eindklassement en Joël wachtte de zure 4e plaats. Meliz Jansen was de Isala troef bij de MPB. Zij liep een sterke race en werd 3e. Ook zij mocht het podium op om de beker voor de 3e plaats in het eindklassement in ontvangst te nemen. Bij de JPB deed Noud Kanis wat van hem verwacht werd. In stijl liep hij naar de 1e plaatst, wat zijn koppositie in het eindklassement verder verstevigde. Tije Annema werd keurig 4e, Titus Leurink 7e en Melle Kroon 11. Bij de JPA1 won Lars Hansman met overmacht de wedstrijd en ook het klassement. Josse Kampen had het zwaar in zijn race, maar hield zich kranig en finishte als 4e. Het was voldoende om zijn koppositie in het klassement te behouden.

Junioren Julia Fahner had de lat voor zichzelf hoog gelegd door ten doel te stellen een plaatsje te stijgen in het klassement. Hiervoor moest ze vóór haar directe concurrent eindigen. In een zinderende eindsprint wist ze de tweestrijd in haar voordeel te beslechten. En zo stond veroverde ze in de laatste wedstrijd de 2e plaats in het klassement. Bij de JD1 liep Daan Beute naar een keurige 5e plaats. Het bleek net niet genoeg voor een plaats op het podium, hij moest genoegen nemen met de 4e plaats in het eindklassement. Bij de JD2 stonden Isala troeven Mika van Mierlo, Cas Kanis en Ruben van der Horst aan de start. Mika wist de wedstrijd met overmacht te winnen, Cas finishte als 4e en Ruben als 12e. In het klassement mocht Mika op de hoogste trede plaatsnemen, Cas pakte de 3e plaats in het klassement. Bij de B meiden liep Femke Reitsema naar een nette 9e plaats. Karsten van Ommen twijfelde voor de start nog of hij mee moest doen vanwege een pijntje in de knie. Uiteindelijk liep hij de race uit en werd knap 7e. Bij de A meiden was Isala met Irene Bijman en Mila Koster goed vertegenwoordigd. Irene won de wedstrijd met overmacht en Mila werd keurig 2e. Dit was ook de rangschikking in het eindklassement. Timo Hacquebord werd 8e in de wedstrijd en 4e in het eindklassement.

Masters Helaas kwamen bij deze cross geen senioren in actie, maar wel twee masters. Henk Jan Dorgelo liep in de categorie 40+ naar een 4e plaats. Hij werd 2e in het eindklassement. Robert Reitsema liep in de categorie 50+ naar een nette 2e plaats. Hij kwam niet in het eindklassement voor omdat hij een aantal wedstrijden gemist had door blessureleed.

 

wartsila lang
sponsor BJG
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo