AP web

In totaal waren er op zaterdag 7 juli 70 atleten aanwezig in Dronten voor het regionaal kampioenshap waarvan 10 het AV Isala ’96 blauw vertegenwoordigden. De afgelopen twee weken was er wedstrijdgericht getraind voor deze wedstrijd waardoor de jonge atleten vol vertrouwen aan de start stonden voor een 60 meter sprint, 1000m duur, 2kg kogel, ver- en hoogspringen meerkamp.

Bij de 1e jaars A-pupillen jongens was alleen Lars Hansman van de partij namens AV Isala '96. In een groep 21 atleten stond hij stevig zijn mannetje. De 60 meter legde hij af in 9,4 seconde en was daarmee ruim een halve seconde sneller dan zijn snelste tijd ooit. Dit was goed voor de 3e plaats en gaf flink vertrouwen voor de rest van de dag. Met een kogelstoot van 7,38 (1e plaats) en een hele snelle 1000m als afsluiter kon Lars zich aan het eind van de dag laten kronen als regionaal kampioen.

Er waren drie 1e jaars meiden aanwezig. Chamena Hoekman wist, net als de andere meiden, op de 60m sprint zichzelf het meest te verbeteren in een tijd van 11,43. Ook bij de afsluitende 1000m wist ze 11 sec sneller te lopen wat een 10e plaats als eindresultaat opleverde. Nine Scholten wist bij het verspringen de grootste persoonlijke verbetering te noteren door 20 centimeter verder te springen dan ze ooit deed en ging met een 7e plaats naar huis. Valerie van Laar wist als snelste van alle meiden op de 1000m in een tijd van 3:44 het eindpodium te halen en mocht als 2e van het hele veld plaats het podium beklimmen.

Hofleverancier vanuit Isala waren de 2e jaars jongens A. Met 4 jongens stonden ze zeer scherp aan de start van de 60m. Na één valse start wist Sven Gerritsma zijn focus goed te blijven houden en noteerde een snelle 9,1 seconden. Ook bij kogel wist Sven te excelleren en stootte voor het eerst over de 7 meter. Mede door een halve meter verder (3,51m) wist Sven beslag te leggen op de 7e plaats. Sam Bolt had een topdag. Bij hoogspringen ging het niet zoals gehoopt, maar op alle andere onderdelen wist hij zichzelf te verbeteren. Vooral zijn verbetering op de 1000m was spectaculair. Sam wist de 4 minuten grens te slechten en was in een tijd van 3:59 ruim 14 seconden sneller dan ooit te voren. Deze tijd was goed voor een 13e plaats in het eindklassement. Ook Josse Kampen wist zichzelf op drie onderdelen te verbeteren wat was goed voor een 5e plaats. Josse liep een fenomenale 1000m in 3:30 en in een spannende eindsprint wist hij aan het langste eind te trekken en zo als snelste te finishen. Hugo Visser moest na een operatie afgelopen winter flink knokken om zijn prestaties van weleer na te streven. Met één stap terug was vandaag de dag dat hij weer twee stappen voorwaarts maakte. Vooral bij het verspringen (3,90m) en het hoogspringen (1,25m) was het genieten geblazen. Met 4 persoonlijke records ging Hugo uiteindelijk met een 2e plaats in het eindklassement huiswaarts.

Sophie Kroon en Lisa Hoogervorst waren de twee meiden die bij de 2e jaars meiden pupillen A voor AV Isala in actie kwamen. Sophie wist zichzelf vooral bij hoog (1,10m) te verbazen. Ook bij kogel en verspringen wist ze persoonlijke records te verbreken en kon net als vele andere atleten spreken van een topdag. Zo was het voor Lisa ook een topdag. Bij kogel (7,58m), hoog (1,35m) en ver (3,79m) wist ze de winst te pakken van het hele veld. Door een 4e plaats bij sprint en de 1000m was dit ruim genoeg om de dag ook nog eens als regionaal kampioen af te sluiten.

Met 34 records en 4 podium plaatsen hebben de AV Isala atleten laten zien regionaal mee te tellenen en vooral veel plezier in atletiek te hebben!     

 

regionaal kampioenschap

wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo