fotos cross

Zaterdag 10 november was atletiek vereniding Isala’96 in samenwerking met Flevo Delta gastheer voor de eerste wedstrijd van GOK competitie. Ruim 300 atleten uit de wijde omgeving van Kampen kwamen op de cross af en kregen op het terrein van de Kamper Wieler Club een meer dan uitdagende loop voorgeschoteld. De 42 atleten die namens Isala aan de start stonden liepen de eerste punten bij elkaar voor de competitie. Een groot aantal van hen is al goed op koers voor een podiumplaats. Klik hier voor alle uitslagen. En klik op de banner voor de foto's van Marleen Stoel.

Pupillen

Namens Isala trad Arinya van ’t Ende als eerste aan in de categorie MPC. Zij legde de lat meteen hoog door als derde te finishen. Pepijn van Putten deed er een schepje bovenop en werd 2e bij de JPC. Jesper Wieten sprokkelde ook flink punten bijeen door 4e te worden. Sem Eenkhoorn, Thomas van der Weerd, Sam Verhoeff en Brenn Doorneweerd liepen ook een keurige race en werden respectievelijk 7e, 8e, 12e en 13e.  Mare Holtrop en Suleen  Penninkhof (MPB) deden meer dan prima zaken door als respectievelijk 2e en 4e te finishen. In de categorie JPB kleurde de kop van de wedstrijd behoorlijk Isala blauw; Koen de Vries won de wedstrijd met in zijn kielzog Tristan van der Weerd op de 2e plaats. Vlak daarachter streed Joel van den Dool een verbeten strijd om de derde plaats maar helaas werd zijn inzet niet beloond met brons, maar werd hij nipt 4e. Julynn Huijsmans behaalde in de categorie MPA1 een mooie 3e plaats en in de categorie MPA2 werden Chamena Hoekman, Brecht van der Haar en Loïs Schuurman respectievelijk 9e, 11e en 12e.  Een glijpartij vlak voor de finish kostte Noud Kanis de eerste plaats, maar zonder aarzelen stond hij op een wist de 2e plaats veilig te stellen. In deze categorie deden Tije Annema, Sjoerd van der Steege, Aviv van Loo, Davy van de Berg en Jamairo Sijbesma ook prima zaken, door op de respectievelijk 7e, 16e, 17e, 18e en 23e plaats te eindigen. Ook in de categorie JPA1 was Isala goed vertegenwoordigd. Lars Hansman werd na een spannende strijd 2e, Patrick Duiveman behaalde de 8e plaats en Kas Meuleman eindigde als 14e.

Junioren
Bij de MJD1 was Naëll Huijsmans oppermachtig en finishte ruim voor de rest. Julia Fahner liep naar een mooie 2e plaats bij de MJD2. Josse Kampen trok na een spannende strijd aan het langste eind en won bij de JJD1. Sam Bolt behaalde in dezelfde categorie een mooie 12e plaats en Daan Beute werd 8e bij de JJD2. Cas Kanis liep een sterke race  bij de jongens C en werd 6e. Bij de B meiden stonden Natalja Duiveman en Maureen Wind aan de start. Zij werden op het loodzware parcours respectievelijk 11e en 12e. Femke Reitsema verdedigde het Isala blauw bij de A meiden. Zij liep naar een mooie 6e plaats.

Senioren en masters
Irene Bijman besloot in haar eerste junioren jaar aan de korte cross mee te doen. Geen slechte keuze bleek later, toen ze als eerste dame de finish passeerde. Op de lange cross gaf de onlangs van Isala lid geworden Tim den Besten meteen een visitekaartje af door als 2e te eindigen bij de mannen. Richard Kroon werd in deze categorie 4e en Edwin Boone finishte op een mooie 7e plaats. Henk Jan Dorgelo werd eerset bij de mannen 40+ met achter hem Roel van der Steege op de 2e plaats. Robert Reitsema en Greet Vrijbloed deden beide goede zaken en wonnen hun respectievelijke races in de categorie 50+.

wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo