4cross

De Gelders- en Overijsselse Cross competitie reeks begon begin november 2018 in Kampen. Onder de vlag van AV Isala ’96 stonden vele atleten aan de start op een uitdagend parcours van het KWC terrein. Via een wedstrijd op Netl Park in Kraggenburg en in de zandkuil van Epe werd de finalewedstrijd gelopen rond de Trijzelenberg bij de Leemkule te Hattem. Maar liefst 32 AV Isala’96 atleten wisten de volledige competitie te volbrengen.

Het startschot klonk als eerst voor de pupillen en resulteerde in diverse leeftijdsgroepen top 10 noteringen op voor Jesper Wieten, Sam Verhoeff, Thomas van der Weerd, Sem Eenkhoorn, Yaro de Kleine, Arinya van ‘t Ende, Tije Annema, Sjoerd van der Steege, Titus Leurink, Patrick Duiveman, Kas Meuleman, Chamena Hoekman, Brecht van der Haar en Loïs Schuurman. Net als Julynn Huijsmans bij de 1e jaars A wisten Suleen Penninkhof en Tristan van der Weerd bij de B pupillen een 3e plaats binnen te slepen. Bij de 2e jaars A pupillen werd Lars Hansman in een spannende eindsprint met enkele centimeters verslagen, maar dit leverde hem wel een mooie 2e plaats op. Pepijn van Putten wist als mini heel knap 1e te worden bij de C pupillen. Het parcours van de 4e cross kende diverse gevaren met een stijle afdaling en vele boomstronken. Koen de Vries maakte in de warming-up van dichtbij kennis met één van deze stronken maar kon ondanks deze lelijke val toch de hoogste trede van het podium beklimmen. In een sterk gelopen wedstrijd wist óók Noud Kanis zijn 1e plaats bij de 1e jaars A pupillen veilig te stellen.

Iets later in de ochtend stonden de D junioren aan de start. Sam Bolt en Hugo Visser liepen in een bekeken race naar een prima top 10 plaats en gaf Josse Kampen ondanks kramp in zijn bovenbeen alles wat hij had. Hij moest de pijn verbijten maar nam als 1e jaars D pupil zittend plaats voor het verzilveren van zijn zeer verdiende beker. Vanuit een 4 ‘strike in a row’ wist Naëll Huijsmans dit cross seizoen winnend af te sluiten. Met winst in alle cross wedstrijden laat ze zien uit mooi hardloophout gesneden te zijn. In de middag wisten Natalja Duiveman en Femke Reitsema als A junioren óók een top 10 plek neer te zetten. Dit was ook weggelegd voor Irene Bijman en Timo Hacquebord bij de senioren korte cross.

Het laatste startschot klonk voor de senioren op de lange cross. In verschillende categorieën gingen er Isala atleten aan de haal met de prijzen. Er was brons voor Richard Kroon bij de senioren, zilver in de 40+ klasse voor Roel van der Steege en in de 50+ klasse was er goud voor Robert Reitsema. Al met al mooie resultaten waarbij AV Isala’96 laat zien mooi hardloopbloed in de vereniging te hebben.

wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo