Op zondag 3 maart 2019 kwamen er namens AV Isala'96 drie A pupillen uit in Apeldoorn tijdens de Nationale Pupillen Indoor. Chamena Hoekman liep afgelopen zaterdag knap naar een 4e plek tijdens de AV Isala’96 winter competitie en had zondag deze snelle benen ook duidelijk bij haar. Op de 600 meter wist ze met 2 minuut 21 maar liefst 7 seconden van haar snelste tijd af te lopen. Deze snelheid wist ze bij het verspringen ook goed te gebruiken. Voor het eerst wist Chamena op dit onderdeel de 3 meter grens te slechten met een sprong van 3 meter en 4 centimeter.

Koen Endeman en Lars Hansman kwamen uit in een veld van 100 atleten. In dit sterk bezette veld stonden beide heren goed hun mannetje. Net als in Dronten wist Koen 1 meter en 15 centimeter bij het hoogspringen te halen. Het scheelde niet veel of Koen wist zijn PR deze dag op 1,20m te leggen. Dat Koen steeds harder en mooier gaat hardlopen hebben we de hele winter al kunnen zien. In Apeldoorn werd dit bekroond met een verbetering van 8 seconden op zijn 600 meter tijd. In een tijd van 2 minuut 23 wist Koen deze afstand te volbrengen.


Vorig jaar wist Lars Hansman met een 8e plaats naar huis te gaan. In Apeldoorn was het daarom een mooi meetmoment om te kijken of er nog steeds een stijgende lijn is. Bij het eerste onderdeel 60m sprint liep Lars geen toptijd in dit veld, maar op alle onderdelen wist Lars top 10 plaatsen te noteren. De kogel (plaats 10) werd in een PR van 8 meter en 3 centimeter gestoten en de 600m (plaats 9) wist Lars in 1 minuut en 56 seconden af te leggen. Bij het hoogspringen liet Lars zien goed op weg te zijn om het clubrecord van zijn opa (Reinier Krediet) uit 1980 in de toekomst uit de boeken te kunnen springen.

Lars zijn sprong van 1 meter 45 was op dit moment goed voor een A pupillen clubrecord en een eerste plaats tijdens deze wedstrijd op dit onderdeel, maar is nog maar 50 centimeter onder het clubrecord van 1 meter 95! De eindscore was goed voor een hele knappe 6e plaats en met een minimaal verschil van 9 punt was een 2e plaats binnen handbereik.

Voor deze pupillen was het de laatste keer dat ze mee mochten doen aan de pupillen indoor. Volgend jaar zullen ze als junioren af gaan reizen richting het indoor van Apeldoorn.

wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo