Competitie

Zondag 16 juni stond in Zwolle de laatste competitieronde van 2019 op het programma. De dames van Isala’96 kon niks meer gebeuren en waren al veilig. Echter de mannen stonden zwaar in de degradatiezone en moeste strijden voor wat ze waard waren om handhaving af te dwingen.

De dag begon goed voor de heren. Jeroen van Veen pakte ruime winst op de 110 meter horden in een tijd van 15.28 seconden. Vlak daarna sprong hij ook nog eens 1.80 met het hoogspringen. Karsten van Ommen heeft de vorm van zijn leven te pakken en liep een dik persoonlijk record op de 800 meter in een tijd van 2.05,08. Mark Jonker pakte de nodige punten op het hink stap springen, terwijl Dennis Endeman met discus een seizoen beste afstand gooide van 35.51 meter. Op de 100 meter pakte Robert Teune de nodige punten en Guido Strijker deed dit op de 400 meter. De 5 kilometer werd afgewerkt door Jens Tybout in een goede tijd. Tot zover gingen de mannen super van start.

Tot dat het polsstokhoogspringen op het programma stond. Dit onderdeel werd ook door Jeroen van Veen gedaan. Normaal is hij goed voor een hoogte van rond de 4 meter hoogte. Echter door voor hem nog onbekende reden, ging het mis op de aanvangshoogte van 3.60 meter. Driemaal ongeldig zorgt voor 0 punten op dit onderdeel. Normaal is dit goed voor ruim 600 punten.

Nu stond alleen nog de 4x400 meter estafette op het programma. De mannen (Guido, Jens, Julian en Robert) gaven alles, maar het was niet genoeg. Over 3 wedstrijden kwamen de mannen 580 punten te kort. Kortom een aanvangshoogte op polsstok of een geldige estafette in de eerste wedstrijd was voldoende voor handhaving. Nu moeten de mannen op 8 september een promotie/degradatiewedstrijd afwerken en zorgen dat ze bij de beste 5 teams eindigen om in 2020 wederom uit te komen in de 2e divisie.

De vrouwen zijn landelijk 12e geworden en kunnen terugkijken op een prima seizoen. Ook deze laatste wedstrijd werden er weer mooie prestaties neergezet. Bij het eerste onderdeel wist Marije Salverda bij het kogelslingeren een afstand van 26,54 meter neer te zetten. Zo wist Diede van der Meer bij het hoogspringen een hoogte 1.65 meter te bereiken en daarmee de meeste punten binnen te slepen voor de ploeg. Jonne Siebrand kwam tot een hoogte van 1.60 meter. Ilhem Tamrouti die tegenwoordig in Chicago (USA) traint, mocht bij haar eerste wedstrijd in Nederland gelijk vol aan bak. Bij het verspringen kwam Ilhem tot 4.73 meter en op de 200 meter kwam ze in een tijd van 29.83 seconden. Nathalja was de enige loopster op de 400 meter en moest dus vol aan de bak. In een tijd van 1.09.35 minuten.

wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo