keepcalm wb

De ene atleet fietste enkele kilometers vooruit in Le Tour de France, de ander trainde op een sintelbaan in Taiwan en weer een ondekte al hardlopend Nederland! Ja jullie, onze atleten waren deze zomervakantie overal te vinden. Maar aan alle (hardloop) avonturen komt een eind, dus.. KEEP CALM and go back on track! Alle baanatletiek-, wandel- en looptrainers to popelen om jullie weer te zien. Een nieuw seizoen met nieuwe doelen, andere trainingsvormen, bijzondere (hard-) loop routes en bovenal veel gezelligheid! Het bestuur van AV Isala'96 heet iedereen weer van harte welkom op de baan en wenst iedereen succes met alle mooie prestaties en persoonlijke doelen!

In de laatste week van de vakantie en direct erna staan er al mooie activiteiten op het programma. Klik ze snel eens door in de tabbladen.

NKatletiek

Terwijl velen genieten van de vakantie, wordt er door de Nederlandse topatleten nog volop gepresteerd. Vier dagen lang keek atletiekminnend Nederland naar Den-Haag waar van 25 t/m 28 juli het NK Atletiek werd gehouden. Anneloes de Roo (100mh) en Mark Jonker (speer) vertegenwoordigden AV Isala'96 tijdens het NK senioren in Den Haag.

65874645 2632144870138837 6908652335262597120 n

Augustus is begonnen! Kortom nog minder dan 4 weken tot de Kamper Prutloop 2019. Want wanneer de vakantie bijna ten einde is, is er die (te) gekke vakantie afsluiting. Zet donderdag 29 augustus dik gedrukt in je agenda en loop mee! De Prutloop 2019 belooft zoals ieder jaa weer een spetterende editie te worden. Dus doe samen met je vrienden mee aan deze (te) gekke loop traditie voor jong en oud!

Na vijf succesvolle edities van de BJG Obstacle Run in het stadspark van Kampen draagt AV Isala ’96 de organisatie van het sportieve evenement in 2019 over aan evenementenbureau Kamper Events. Na vijf succesvolle edities heeft de organisatie van AV Isala'96 besloten om te stoppen met de organisatie. Toch verdwijnt de de BJG Obstacle Run niet van de Kamper evenementen kalender.

KR diede

Afgelopen zaterdag, 13 juli, gooit Diede van der Meer een geweldig Kamper Record bij de meiden junioren A. Geduld is een schone zaak. Want wat tijdens het NK Junioren nog niet lukte, lukt tijdens  tijdens het Whazza Speerwerpfestival 2019 wel! In haar tweede poging wierp Diede al een persoonlijk record. Maar in de laatste worp wierp ze vol overtuiging naar een afstand van 46,28 meter. Met die afstand werpt ze 13 cm verder dan haar teamgenoot Ilhem Tamrouti die deze afstand twee jaar terug wierp in Deventer.

 

vb

Afgelopen vrijdag was Jacqueline bij ATK-RTK. Eigenaar Joep zat nogal omhoog. Hij vertelde dat hij kampleider van de G-kamp in Hattem was. Hij was naarstig op zoek naar Olympische sporters die het thema van het kamp, 'Olympische Spelen' konden opluisteren. De bedoeling was een demonstratie geven van een aantal atletiekonderdelen en helpen bij de Olympische meerkamp van de kamp-deelnemers. Het enige probleem was dat het al om maandag ging. 

reg KAMP

Namen AV Isala '96 stonden er zaterdag 6 juli 2019 vier A Pupillen aan de start in Emmeloord voor het regionaal kampioenschap. Bij de 2e jaars stonden Tess Wolf en Chamena Hoekman aan de start. Tess is begin van dit jaar begonnen met atletiek en dat maakt haar deelname en uitslagen extra bijzonder.

banner ia

Afgelopen donderdag 4 juli was het weer zover, de Isalavond 2019 begon. Na de korte ontspannen warming-up van Jeroen van Veen had menig ouder toch alweer de nodige zweetdruppels op het gezicht. Vol respect keken deze ouders naar hun kroost die zonder centje pijn enthousiast heen en weer bleven rennen. Na de warming-up gingen we met maar liefst 16 teams van start met het eerste onderdeel. Klik hier voor de foto's van Daniel Gouw (FotoGouw).

Zo wat gaat het jaar snel, de zomervakantie staat alweer voor de deur. Ook onze trainers knijpen er even tussen uit om de betterij weer helemaal op te laden zodat we straks weer vol uit de startblokken kunnen! Daarom is er vanaf week 29 (maandag 15 juli) tot en met week 33 (vrijdag 16 augustus) geen training voor pupillen en junioren. In week 34 zullen er op de dinsdag en dondderdag gezamenlijke trainingen zijn voor pupillen en een uur later voor alle junioren. Vanaf maandag 26 augustus beginnen alle trainingen weer volgens het trainingsschema. Maak er een sportieve vakantie van, we ontvangen graag jullie sportieve vakantie foto's in de bergen, aan zee of in de bossen.

NK Jun afloop

Na drie intensieve en warme dagen zit het NK Junioren Atletiek erop! In Alphen aan den Rijn streden circa 1000 atleten om de nationale titels! Onder grote belangstelling van enkele duizenden supporters zijn er dit weekend vele records gesneuveld, EK en zelf WK limitien behaald en tientallen medailles uitgedeeld. Namens AV Isala'96 mochten dit jaar maar liefst vier atleten uitkomen op een vijftal onderdelen. De trainers en het bestuur feliciteren Marije Salverda (kogelslingeren), Jonne Siebrand (kogelstoten en hoogspringen), Diede van der Meer (speerwerpen) en Karsten van Ommen (1500 meter) met hun prestaties. In het bijzonder een grote felicitatie van Diede van der Meer. Op dag 1 (vrijdag) van het NK Junioren Atleten pakte ze een zilveren medaille bij het speerwerpen. In haar eerste worp zette ze een afstand neer van 42,53 meter. Én jawel, deze afstand was goed voor een plek op het podium. 'lees meer' voor het volledige wedstrijd verslag.

site nkj

De trainers lopen zenuwachtig heen en weer, familie en vrienden kijken vol spanning naar wat komen gaat, máár onze atleten zijn er klaar voor! Na weken lange training is het nu: No hocus pocus, JUST FOCUS! Volg dit weekend alle ontwikkelingen van onze atleten op het NK Junioren hier in het liveblog op www.avisala96.nl/live of onze social media kanalen! 

wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo