Afgelopen weekend werd het Nederlands Kampioenschappen voor Senioren gehouden in het Omnisport te Apeldoorn. Voor Isala’96 kwamen de hordenlopers Anneloes de Roo en Jeroen van Veen in actie.

Jeroen moest via de serie bij de beste 16 hordelopers komen om te kunnen starten in de halve finale strijd. Dit lukte hem in een tijd van 8.48 seconden. In de halve finale strandde Jeroen met een tijd van 8.44 seconde en behaalde net de finalestrijd niet. Overal werd hij 10e van Nederland.

Anneloes de Roo liep meteen de halve finale. In deze serie snelde zij in een persoonlijk record naar een tijd van 8.73 seconden. Ruimschoots voldoende om te starten in de finale. In de finale deed Anneloes daar een schepje bovenop. Tussen wereldtopper Nadine Visser en Anouk Vetter knalde ze wederom naar een persoonlijk record. Met een tijd van 8.69 werd Anneloes 4e van Nederland. Een prestatie van formaat!

 

In het weekend van 10 / 11 februari was het NK voor de junioren. Ook in de atletiektempel Omnisport. Voor Isala’96 kwam Irene Bijman uit op de 1500 meter en Jonne Siebrand op het hoogspringen. Jonne Siebrand behaalde op haar eerste echte NK een knappe 1.60 meter hoogte en werd 10e van Nederland. Irene liep een sterk finale 1500 meter in een knappe tijd van 4.59,57 en werd 6e van Nederland.

 

Voor uitslagen : https://www.atletiek.nu/wedstrijd/chronoloog/16697/

 

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo