14500541 1015222608575012 8135863661756675328 o

Vrijdagmorgen 13 april is Gerda Westendorp in het bijzijn van haar familie rustig ingeslapen. De strijd die ze noodgedwongen eind vorig jaar moest aangaan verloor ze. Eind jaren tachtig werden Gerda’s dochters  Saskia en Kim lid van het toenmalige RKDOS. Al snel raakte Gerda zelf betrokken bij de atletiek, als lid en als vrijwilliger. Samen met Janny Westendorp trainde ze jarenlang de pupillen. Ze volgde de jurycursus en begeleidde trouw de pupillen bij thuis- en uitwedstrijden. Daarnaast trainde ze zelf twee keer per week met de loopgroep.

Best bijzonder, want eigenlijk vond ze hardlopen ‘niks aan’, maar onder het mom van ‘ik moet toch wat’ bleef ze trouw twee keer in de week trainen. ‘Wat moet ik aantrekken?’ zal bij alle dames uit de loopgroep herinneringen oproepen. Het was een vraag die Gerda steevast – ongeacht de weersomstandigheden - stelde als ze de kleedkamer in kwam. Gerda was een echte verenigingsmens en hield van gezelligheid. In de jaren negentig was ze samen met man Henk een vaste bezoeker van de klaverjasavonden in de kantine. Nadat ze stopte als trainer, bleef ze actief als jurylid en binnen haar loopgroep.


Dat ze nog altijd een groot hart had voor de vereniging bleek wel uit het feit dat ze in 2017 gehoor gaf aan een oproep om de kantinecommissie te versterken. En zo stond ze tot voor kort nog koffie en thee te schenken op de dinsdag- en donderdagavond en op de zaterdagen tijdens wedstrijden. 
Met het verlies van Gerda mist AV Isala'96 een betrokken lid, een zeer gewaardeerde vrijwilliger en bovenal een vriendin. Gerda werd slechts 65 jaar. Wij wensen familie en vrienden veel sterkte toe. - Bestuur AV Isala’96

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo