Zondag 22 april was het D-day voor ons dames en heren team tijdens de eerste competitiewedstrijd in het zon overgoten Assen. Afgelopen weken heeft u de atleten ongetijfeld op de baan voorbij zien vliegen tijdens de trainingen op de 400 meter, horden enz. Met nieuwe aanwas van AB junioren was het team op volle sterkte en waren we met een record aantal atleten aanwezig bij deze eerste competitiewedstrijd. 

Afgelopen jaar, degradeerde de dames vrijwillig terug van 'Eredivisie' naar 'Jupiler League' niveau maar tijdens de eerste westrijd lieten de dames zien dat ze eigenlijk thuis horen in de eredivisie van de atletiek competitie. Zonder echt uitspringende resultaten pakten de dames een top 3 positie in Nederland. Dag zeges waren er voor Anneloes de Roo op de 200 meter en 100 meter horden en voor Gejanne Lussenburg op het Hink stap springen. Jonne Siebrand, die tevens haar 16e verjaardag vierde op de atletiekbaan wist een mooie gedeelde tweede plaats te pakken bij het hoogspringen met een hoogte van 1.60 meter. Verder was Irene Bijman nog goed voor brons op de 800 meter in een snelle tijd van 2.21 minuten.

De mannen draaide een 'steady' eerste wedstrijd, maar aan het eind van de dag bleek dat ook de concurrentie niet had stil gezeten deze winter en dus moeten de mannen komende wedstrijd nog vol aan de bak. Jeroen van Veen wist bij de man als enige een dag zege te pakken op de 110 meter horden. Verder wist Jeroen van Veen bij het polsstok hoogspringen over de 3.80 meter te vliegen. Dennis Endeman die al jaren de krachtnummers opzich neemt was door blessure leed en een operatie niet inzetbaar en dus werd Loek K├Ânning afgelopen weken in rap tempo klaar gestoomd voor het kogelslingeren. Met een afstand van 25 zou hij meer dan tevreden zijn, maar met de wedstrijd adrenaline in zijn armen wist loek de kogel naar een afstand van 27.56 meter slingeren.

De volgende competitie wedstrijd is op zondag 27 mei in Drachten en alle support is welkom! Tot die tijd worden vooral bij de mannen alle puntjes op de i gezet.

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo