Tweede medaille wedstrijd

Op de dag dat we in Nederland de vrijheid vieren waren we met 43 pupillen de grootste atletiek vereniging van de regio die in vrijheid genoten van de 2e medaillewedstrijd van het jaar. Het was een lang chronoloog omdat met uit zondering van PEC de hele regio aanwezig was, maar met een prima weertje was het goed vertoeven op en langs de baan van AV de Sprinter in Meppel.

Remi van Hell liet vandaag zien dat hij de laatste tijd enorm aan het groeien is in zijn motoriek en prestaties. Vandaag was zijn 20,14 meter als 1e jaars A bij discus goed voor een nieuw clubrecord. Maiky Scheurwater ‘verloor’ zijn discus clubrecord aan Remy maar liep zelf wel een nieuwe clubrecord op de 60 meter horden. Lang kon Maiky niet genieten van zijn tijd van 11,73 want deze werd 2 series later door Hugo Visser alweer verbroken met een tijd van 11,71. Deze tijden waren allebei goed voor 3 gouden punten. De zusjes Hoogervorst waren vandaag goed op dreef bij het verspringen. Ze kwamen minder dan 10 centimeter te kort om 3 punten (goud) te mogen noteren. Lisa sprong een mooie 3,66m en de twee jaar jongere Eva sprong direct al over de 3 meter met een sprong van 3,10m wat goed was voor 2 punten. 

Ruth Boersma was niet helemaal blessurevrij vandaag, maar op karakter wist zij in haar laatste sprong de 3 meter te slechten met een sprong van 3,04m bij het verspringen. Melle Kroon wist zijn PR 2cm verder in het zand neer te leggen en kruipt langzaam maar zeker richting de 3 meter met een sprong van 2,78m. Roel van Pijkeren en Koen Endeman maken technisch steeds mooiere sprongen bij het hoogspringen! Roel wist zijn PR naar 1,05m te brengen en Koen tikte net de lat er af op 1,10m, maar met lekker doortrainen op dit onderdeel moet het er in zitten om tijdens de 3e medaillewedstrijd in Kampen op onze eigen baan de lat nog weer hoger te leggen. Sophie Kroon wist vandaag te excelleren bij het balwerpen. Met een worp van 17,28m was ze de 3e van het hele veld A2 meiden. Ook Meliz Jansen is een goede werpster, zij wist als B pupil de bal vandaag 13,52 te werpen en maakt mooie stappen voorwaarts.

Als laatste onderdeel hadden de B en A meiden vandaag de 1000m op het programma staan. Deze werd gelopen in een tempratuur die inmiddels boven de 20 graden was gestegen. Het werd flink afzien, maar de baan in Meppel blijkt heel goed voor het duurvermogen te zijn. Chamena Hoekman wist met een super eindsprint een dikke 10s van haar snelste tijd af te lopen. Lobke Wolterink en Lotte Doorneweerd waren vandaag de koninginnen van de 1000m, zie liepen op souplesse maar liefst 35s (Lobke) en 20s (Lotte) van hun snelste tijd ooit af. Loïs Schuurman liep vandaag met een hele hoge dosis karakter een knappe tijd van 4:24 en kwam maar 1 sec te kort voor het evenaren van haar snelste tijd. Als ze dit karakter blijft vasthouden gaat het helemaal goed komen bij de volgende 1000m. Iris Brugge, Alexandra van de Wetering en Nine Scholten lieten zien goed uit het AH cross seizoen gekomen te zijn. Ook zei noteerden een snelste tijd ooit. Iris werd 4e en Alexandra 5e bij de A2 meiden en Nine noteerde in haar serie de 3e tijd en liep als 1e jaars met een tijd van 4 minuut en 5 seconden de snelste tijd van alle AV Isala ’96 meiden.

Dat Noud Kanis, Tije Annema en Lars Hansman niet alleen over duurvermogen beschikken lieten ze vandaag wederom zien. In 7,14s op de 40m liep Noud Kanis naar 3 punten voor het medailleklassement en blijft Tije goed op de hielen van Noud zitten met een tijd van 7,49s. Lars Hansman liet als 1e jaars A pupil zien goede sprint en loopvezels te bezitten. In een tijd van 11,93 snelde hij over 60m aan horden heen en zit hij nog maar 0,2s achter de 2e jaar A jongens. Ook Joran van Boven en Sam Bolt knalden over de horden heen. Met een tijd in de 13s wisten ze keurig 2 punten (zilver) te halen voor het medailleklassement. Ook Jamairo Sijbesma wist met een tijd van 7,68s op de 40m sprint een prima 2 punten te noteren. Kjell van Sloten en Sam Vahl waren vandaag de koningen van het feest. In hun 2e meerkamp wedstrijd lieten ze veel progressie zien. Sam wist in zijn 1e wedstrijd bij hoog direct de lat al op 1 meter neer te leggen, maar laat als één van de weinige linkerhanders ook veel discus talent zien. Zijn worp van 15,75 was goed voor een 4e plaats van alle 1e jaars A-pupillen. Kjell wist als één van de weinige B pupillen jongens een PR te lopen op de 1000m. Zijn schoenen (met hazenleer!) snelden over de Meppeler baan heen en was maar liefst 23 seconden sneller dan ooit te voren.

We kunnen weer terug kijken op een heerlijke sportdag. Nu weer hopen dat de weergoden ons 16 juni óók weer goed gezind zijn zodat we de 3e medaillewedstrijd in Kampen weer (in vrijheid) van de atletieksport kunnen genieten.

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo