MIka van mierlo

In het weekend van 12 en 13 mei is Mika van Mierlo tweede geworden tijdens de open Gelders-/Overijsselse kampioenschappen meerkamp. In het FBK stadion mocht Mika 2 dagen strijden voor een podiumplaats in een mooi deelnemersveld.

Dag 1 begon hij sterk en verbeterde meteen zijn PR op de 80m naar 11.11 sec. Het volgende onderdeel was het verspringen. Ook hier verpulverde hij zijn PR en sprong een super afstand van 4.84m. En de PR’s bleven sneuvelen want ook op het derde en laatste onderdeel van dag 1 werd zijn pr verbroken. Zijn oude pr op het speerwerpen stond op 20m, maar daar kwam de speer niet in de buurt. De speer vloog naar 33.28m! Een geweldige eerste dag!

 

Na een avondje rust was het om 11.30u weer tijd om dag 2 te starten. Mika begon de dag met de 80mh. Na een geweldige dag ging hij ook dag 2 weer fantastisch van start want daar was PR nummer 4! Met een tijd van 14.61sec liep hij een seconde sneller dan zijn oude pr. En met deze super start van dag 2 en een heerlijk zonnetje ging hij door met het hoogspringen. Aanloop liep lekker en Mika was lekker ontspannen. En dit resulteerde in een evenaring van het kamper record hoogspringen! Met 1.55m sprong hij weer een nieuw PR! Onderdeel nummer 6 was het kogelstoten. Het minste onderdeel van Mika maar de kogel stootte hij nog naar 7.87m. En na 2 dagen lang strijden kwam de afsluitende 1000m. Bij het kogelstoten was hij al zenuwachtig voor dit onderdeel. Maar met een mooie tijd van 3.11.65 liep hij wel ruim naar de 1e plaats.

Na 7 onderdelen was het heel spannend maar met 3852 punten (nieuw PR) wist Mika zilver te veroveren!! Met 6 nieuwe pr’s en een evenaring van een kamper record staat Mika nu tweede op de ranglijst van Nederland bij de junioren D!

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo