2AC

Zaterdag 2 juni stond de 2e wedstrijd voor de Athletics Champs op het programma. Na een warme week was vandaag alleen het weer dat huilde, maar de kinderen hadden daar geen enkel probleem mee. Zij deden wat ze konden en dit resulteerde in heeeeeel veeeeel pr’s bij de champs wedstrijden.

Klik hier voor de foto's van Yuri Wieten.

Bij de mini en c pupillen hadden we weer een jongens en meisjes team Janou was helemaal met een zere hak naar Meppel  gekomen maar tijdens het inlopen ging het mis ze had zoveel pijn dat ze echt terug naar huis ging. We begonnen met de estafette dit ging super hierna werkten de teams de volgende onderdelen af : Vortex, Medicinbal, Verspringen, Hoogspringen, Pendelestafette en metersmaken. Even leek het erop dat het droog zou worden maar toch begon het weer te spatteren. Bij het Medicinbal stoten was Olivier bij de mini jongens die het verst stootte van de hele regio. Arinya deed hetzelfde bij de mini meisjes en Tycho bij de jongens pupillen C, Suleen werd bij de meisjes pupillen c 2e van de regio Bij Vortex waren Yaro, Olivier, Arinya, Tycho en Tristan die boven de rest uitstegen. Bij hoog Olivier en Tycho. Mike liet zien dat hij heel ver kan springen super knap al over de 2,50 meter. Julia sprong een mooie 2,60m bij de mini meisjes. Tycho ging iedere sprong weer over de 3 meter en Mare liet een mooie 2,60m zien hiermee 2e van de regio wat een top prestaties met dit weer.  Aan het einde van de dag gingen we nog een duurloop doen Brenn die de hele dag al zijn pr’s verbeterde liep nu 175 meter meer dan de vorige champs Ook Pepijn die super bezig was liep een mooie 850 meter. Vere, Jesper en Thomas  deden hetzelfde het lange afstand lopen zit er bij deze toppers al vroeg in. De gewone estafette is bij de jpc waar alle jongens mini en c aan meededen gewonnen door deze toppers. In het klassement staan de mini en c pupillen 1e met 200 punten voorsprong op de nr.2. 1. Isala ’96 – 4075 2. AV Athlos – 3853 3. AV de Sprinter 3271. Een trotse trainer.

B-Pupillen

Als nummer 1 van het klassement gingen de B-pupillen naar Meppel toe. De 1e wedstrijd waren er 13 pupillen, maar vandaag kon helaas niet iedereen aanwezig zijn. Met 9 van de 18 pupillen werd er vandaag met veel inzet en plezier geknokt om als team de positie in het klassement vast te houden. Bij het medicienbalstoten waren het Lotte Doorneweert  en Tije Annema die met ferme stoten de bal flink wat meters weg wisten te leggen.
Eva Hoogervorst wist met een goede starthouden en vanuit mooie aanlopen flink ver te springen en pakte zo veel punten voor het team.
De baan was flink nat bij het hoogspringen en daardoor lukte het niet iedereen om de persoonlijke lat hoger te leggen vandaag. Jamairo Sijbesma maakte dat niks uit en wist met 1 meter 10 een mooi persoonlijk record te springen.
Het trainen op werpen werpt voor Sara de Boer, Melle Kroon, Anosh Sakhi en Midas Westendorp naast de vortex ook flink vruchten af. Vanuit een mooie houding wisten ze de vortex ver het veld in te werpen.
Het was inmiddels broeierig warm geworden op het moment dat de duurloop op het programma stond, maar dat maakte Noud Kanis niks uit. Ook vandaag had hij de motor weer flink aan en wist 1050 meter af te leggen in 4 minuten (3:48 per km!).
Aan het eind van de dag stonden er 4 atleten in de top 5 van het totaal klassementen. Hierdoor werd de voorsprong op de nummer 2 (AV Athlos) uitgebouwd van 4 naar 177 punt!

A-Pupillen

In totaal waren er 13 van de 41 mogelijke A-pupillen die de veters vastbonden vandaag. Voor de A-pupillen stonden er 6 onderdelen op het programma om de 3e plaats die vooraf bezet werd in handen te houden. AV Pec 1910 zit hierbij als nummer 4 met 40 punt achterstand de Kamper dames en heren ploeg flink op de hielen. 

Horden lopen is een onderdeel waar flink wat punten op gescoord werden vandaag. Vooral Lars Hansman, Hugo Visser, Maiky Scheurwater en Chamena Hoekman snelden over de horden heen. Tot een halve seconden lopen ze maar langzamer over 60 meter als er ook horden staan. Sam Bolt had al een snelle tijd op de 60m sprint, maar wist zijn tijd met horden en dezelfde afstand zelfs te evenaren. Deze toppers lopen dusdanig zonder vrees dat het lijkt of er geen eens horden staan! 

Het leuke van atletiek is diversiteit aan onderdelen. En als er een onderdeel op het programma staat dat je erg leuk vind dan kan je dag niet meer stuk. Voor Loïs Schuurman is dat het onderdeel slingeren. Vandaag niet met fietsbanden maar met plastic discussen. Met een mooie trotse eindhouding wist Loïs vandaag flink wat punten te scoren op dit onderdeel. 

En wat Loïs met slingeren heeft hebben Nine Scholten en Josse Kampen met vortex werpen. Het laten ‘fluiten’ van de vortex is wat zij iedere training nastreven. Als het harde trainen zich in een echte wedstrijd uitbetaald geeft dan een extra kick. Nine zat met een worp van 19 meter dicht tegen de 20 meter grens aan en Josse zat vandaag maar een halve meter van de magische 30 meter grens af.

Verspringen is niet alleen ver springen maar vooral goed aanlopen en afzetten. Voor Sophie Kroon en Joran van Boven kwam dit alles vandaag bij elkaar. Sophie Kroon sprong voor het eerst over de 3 meter en Joran wist 30 cm verder te springen dan ooit te voren.

De dag afsluiten met een duurloop van 6 minuten kijken maar weinig atleten naar uit. Voor Brecht van der Haar, Koen Endeman en Iris Brugge is dit niet van toepassing. Bij het wegtikken van de klok liepen ze met veel zelfvertrouwen en een ‘er alles nog even uithalen wat er in zit’ houding van pion naar pion. Mede door deze instelling wisten de A-pupillen de 3e plaats in handen te houden. Het gat met de nummer 1 en 2 is iets groter geworden maar er is inmiddels wel een voorsprong van 125 punt met de Zwolse atleten. Al met al een super mooi resultaat.

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo