verslag

Van 14 tot en met 18 juni was een team van 17 Isala atleten in Pápa Hongarije voor deelname aan de mini-olympiade. Naast dat het ontzettend leuk en gezellig was, leverden de atleten prima prestaties. Met maar liefst 24 medailles keerde het team huiswaarts.

Gaan we naar Pápa?
In de maanden voorafgaand aan het evenement werd regelmatig de vraag ‘gaan we dit jaar nog naar Pápa?’ gesteld. Het nieuws dat de reis doorging was dan ook van de categorie ‘zeer welkom’ en in een mum van tijd hadden maar liefst 17 ABC-junioren zich aangemeld. Dat er een busreis van een slordige 16 uur (enkele reis) aan verbonden namen ze op de koop toe. Er lag per slot van rekening een leuke wedstrijd en bovenal een gezellig weekendje met clubgenoten in het verschiet. Voorbereidingen werden getroffen en zo vertrok de Isala delegatie, samen met tafeltennissers van Kampenion op donderdag 14 juni naar Pápa.

Terug in de tijd
De wedstrijd tussen atleten uit Kampen, Pápa en Losonc (Slowakije) werd op zaterdagochtend afgewerkt op de plaatselijke atletiekbaan. Voor de Isala atleten was het een reis terug in de tijd. Geen kunststofbaan, geen ET en geen startpistool. In plaats daarvan troffen ze een versleten vier-laans sintelbaan van 380 meter, een verspringbak met klei, die kort voor de start nog moest worden omgeploegd en een houten constructie die bij dichtklappen een alternatieve startschot voortbracht. Er werd ouderwets hand-geklokt en de sfeer was heel relaxed. De jeugd die voor het eerst meeging keek de ogen uit. Tja, dan hebben we het in Kampen toch wel erg goed voor elkaar!

Uitglijder
De dag begon met 100 meter sprint. In de eerste serie was het Femke die in baan 1 bijna onderuit ging. In de tweede serie kon Natalja niet op de been blijven en gleed eveneens in baan 1 uit en kwam daarbij ten val. De rest was gewaarschuwd voor de gladde sintels en de dames mochten hun race overlopen. Jonne scoorde hier haar eerste medaille. Ze was als derde geplaatst in de finale maar liep een fantastische finalerace en pakte zilver.

Regen van eremetaal
De medaille van Jonne was het begin van een regen van eremetaal. Zo pakte Julian brons met kogel en zilver met ver. Voor Lars lag aan de finish van de 100 meter brons te wachten. Karsten en Timo werden respectievelijk 2e en 3e op de 800 meter, Ruben pakte knap brons op de 400 meter en Sil had bij ver de bronzen sprong. Bij de meiden pakten Jonne en Maureen respectievelijk goud en brons bij kogel. Daarnaast sprong Jonne bij ver naar goud. Femke knokte zich op de 400 meter naar brons.

Estafettes
Bij de Isala was onder de atleten veel belangstelling voor de estafette. Hierdoor stonden zowel bij de jongens als bij de meiden twee Isala estafetteteams aan de start. Alleen kwamen de jongens één man te kort voor twee teams. Maar geen nood….. Jonne sprong zonder te aarzelen bij en pakte zowel bij de meiden als de jongens een medaille. Zo werd het snelste meidenteam (Jonne, Anna, Maureen, Natalja) 3e, het snelste team van de jongens (Karsten, Lars, Julian, Mika) 2e en het tweede team van de jongens (Ruben, Timo, Sil, Jonne) 3e.

En de sportiviteit ging door
Na de wedstrijd volgde een lunch, waarna de hele club naar het zwembad ging. Daar werd tot laat in de middag gezwommen en leefden ze zich uit op glijbanen en duikplanken. ’s Avonds was er feest op het plein in het centrum. Tot middernacht werd er gedanst op de klanken van bandjes en DJ’s.  Zondag ging iedereen met de bus mee voor een dagje aan het Balatonmeer. De jeugd beleefde hier veel plezier aan de waterfietsen voorzien van een glijbaantje die ze gezamenlijk hadden gehuurd. Terug in Pápa werd het weekend met pizza en een vuurwerkshow afgesloten.

Moe maar heel voldaan stond iedereen maandagochtend om 05:00 uur met de koffer klaar bij de bus om terug te reizen naar Kampen. Of ze volgen jaar weer willen? Die vraag werd volmondig met een JA beantwoord!

Aan de Pápareis deden de volgende Isala atleten mee: Donna ten Hove, Suzan Teune, Natalja Duiveman, Femke Reitsema, Jonne Siebrand, Anna ten Hove, Jaimy Kooiker, Bo Lemstra, Maaike Tennekes, Maureen Wind, Karsten van Ommen, Julian ten Hove, Sil Krediet, Mika van Mierlo, Lars Bosman, Ruben Koopman en Timo Hacquebord. Begeleiding bestond uit Jan ten Hove, Jetske van der Vegt en Jacqueline Rustidge.

atletiek papa

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo