cross3

Zaterdag 12 januari was het de beurt aan Cialfo Epe om de 3e wedstrijd van de GOK crosscompetitie te organiseren. Zoals gebruikelijk was aan deze wedstrijd ook het Open Gelders Overijssels crosskampioenschap verbonden.  Vanaf het eerste startschot tot en met de laatste regende en waaide het flink. Het kon de motivatie van de 358 deelnemers echter niet breken. Strijdbaar gingen ze de wedstrijd in, om  na afloop bijeengepropt in het kleine tentje ervaringen en prestaties uit te wisselen. Namens Isala stonden er 36 atleten - van C-pupil tot master - aan de start.

Pupillen
Bij de MPC was Arinya van ’t Ende goed op dreef, ze eindigde keurig als 5e. Bij de JPC was het raak: Pepijn van Putten liep onbedreigd naar goud. Voor Sem Eenkhoorn wachtte een zure 4e plaats met vlak achter hem Jesper Wieten op plaats 5. Sam Verhoeff werd 13e en Thomas van der Weerd kwam op de 15e plaats binnen. Mare Holtrop was goed op dreef en pakte brons bij de MPB. Suleen Penninkhof werd in dezelfde race 7e. Koen de Vries wist ook het podium te behalen. Hij pakte zilver bij de JPB. Tristan van der Weerd en Joel van den Dool werden in dezelfde categorie respectievelijk 5e en 12e. Julynn Huijsmans pakte keurig brons bij de MPA1. Chamena Hoekman, Brecht van der Haar en Loïs Schuurman werden in de categorie MPA2 respectievelijk 9e, 10e  en 15e . Noud Kanis pakte keurig zilver bij de JPA1. In dezelfde serie werd Tije Annema 9e, Titus Leurink 12e en Sjoerd van der Steege 15e. Bij de JPA2 ging Lars Hansman met zilver aan de haal. Achter hem finishten Patrick Duiveman, Kas Meuleman en Sander de Vries in een Isala-treintje als 9e, 10e en 11e.

Junioren
Naëll Huijsmans liet er geen twijfel over bestaan. In de categorie MJD1 kwam ze met ruime voorsprong als eerste binnen.  Julia Fahner was iets minder tevreden. Zij kwam binnen op de ondankbare 4e plaats bij de MJD2. Josse Kampen pakte knap zilver bij de JJD1. Hugo Visser en Sam Bolt kwamen als respectievelijk 9e en 13e binnen.  Cas Kanis liep in de categorie JJC mee, waarbij er geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen eerstejaars en tweedejaars. Hij finishte als 15e. Maureen Wind liep in haar categorie MJB naar de 9e plaats. Femke Reitsema werd bij de MJA 4e. Karsten van Ommen (JJB) had de pech dat in zijn wedstrijd een paar jongens verkeerd liepen waardoor niet iedereen dezelfde afstand liep. Volgens de uitslagen is hij op de 8e plaats geëindigd, maar het is bekend dat twee jongens die voor hem eindigden de afstand niet volledig hebben afgelegd.

Senioren en masters
Timo Hacquebord liep de korte cross. Hij werd 11e bij de mannen senioren. Op de lange afstand legde Robert Reitsema beslag op de 4e plaats bij de Mannen 50+ en bij de mannen 40+ was er een 5e plaats voor Roel van der Steege. Irene Bijman liep bij de vrouwen senioren voor het eerst de lange cross en werd knap 4e.

wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo