2BR

AV Isala’96 kan terugkijken op een zeer geslaagde eerste editie van de Ned Air 2Bruggenloop. Twaalfhonderd deelnemers deden zaterdag mee aan het evenement, dat een zeer sfeervol karakter kende. Met Niels van Hoorn kende het evenement, dat als een grote aanwinst voor sportminnend Kampen kan worden beschouwd, een Kamper winnaar. Klik hier voor de waanzinnig gave aftermovie van Jeroen Strijker Films!

 

Klik hier voor de foto's van Marleen Stoel.

Klik hier voor de foto's van Gerda Kiekebosch (kidsrun, 5km, stadsbrug).

Klik hier voor de foto's van Gerda Kiekebosch (finish).

Klik hier voor de foto's van Henrico Fotografie.

Klik hier voor de foto's van Daniël Gouw (FotoGouw).

Geholpen door het lekkere weer kende het evenement een kickstart. De honderden lopers en het publiek zorgden voor een heerlijke sfeer in de Oudestraat, aangestoken door de enthousiaste speaker. Na het startschot van wethouder Geert Meijering vertrokken de circa 850 deelnemers van de 10 en 15 kilometer om 14.30 uur. Zij zorgden voor een prachtig lopend lint in de binnenstad. De kleine driehonderd deelnemers aan de 5 kilometer gingen een kwartier later van start. Tijdens de 2Bruggenloop was er ook een businesscompetitie (5 en 10 kilometer). Daar deden twintig teams aan mee.

Op de hoofdafstand was het Kamper onderonsje op de 15 kilometer bij de mannen. Lange tijd liepen Niels van Hoorn en Vincent auf der Haar samen. Zo’n vier kilometer voor het einde moest Auf der Haar zijn plaatsgenoot laten gaan. Van Hoorn kwam uiteindelijk als winnaar over de streep in een tijd van 57.41 minuten. Auf der Haar moest uiteindelijk zestien seconden toegeven en eindigde als tweede. De derde plek was ook voor een Kampenaar in de persoon van Simon Visser (58.33). Bij de vrouwen gingen de winst naar de Zwolse Alinda Lindeboom in een tijd van 1.07.05 uur. Ageeth Oomen uit Kampen eindigde als tweede in 1.08.47.

De deelnemers hadden onderweg genoten van de nieuwe loop. “Het was een mooi parcours. Dit is mooi voor Kampen. Moet je kijken hoeveel mensen er zijn. Zoveel lopers en veel publiek”, aldus de winnaar bij de mannen, die nu circa een jaar in Kampen woont en lid is van de BB-lopers. Ook Auf der Haar had het goed naar de zin gehad. “Op de Oudestraat was veel publiek. Dat had ik niet verwacht. Het is een mooi parcours. Deze loop is zeker voor herhaling vatbaar, die wel moest afzien tijdens de loop. “Dat stuk bij de Molenbrug is best pittig. In de laatste kilometers kreeg ik het warm.”

De deelnemers gingen prima om met de warmte. De EHBO hoefde nauwelijks in actie te komen. AV Isala ’96 kijkt zeer tevreden terug. “We zijn super tevreden. Dit is waar je op hoopt. Dit is waar je voor begonnen bent”, sprak Richard Kroon namens de organisatie. De speaker van het evenement nam al het woord halve marathon in de mond. Dat is echter nog een stap te ver voor de organisatie. “We gaan straks eerst alles evalueren. In de toekomst willen we het evenement verder laten groeien. Wellicht hoort daar in de toekomst een halve marathon bij, maar dat is echt iets voor de toekomst en zeker niet voor de komende jaren.”

 

 

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo