LANDELIJKE TOP

Na de tweede wedstrijddag hebben de vrouwen van AV Isala’96 een stap dichterbij een podiumplaats gezet in de nationale mastercompetitie. Op de baan van AV’34 in Apeldoorn presteerden de vrouwen op alle onderdelen prima. De prestaties waren goed voor een derde plaats in het landelijk klassement, vlak achter de nummers 1 (Hellas Utrecht) en 2 (GAC Hilversum). Over de beide competitiewedstrijden behielden de Isala-vrouwen hun koppositie.

Ambitie
Waar de eerste competitiedag het team het met slechts vier dames moest doen, beschikten ze deze keer over meer vrouwen. Dieke Bakker, Joanne Pap, Ingrid van de Poll en Joke Lorist vergezelden Tiny, Greet, Martine en Jacqueline deze keer. Het aanvankelijke doel van het mastercompetitie project – plezier beleven aan het samen sporten – was na de eerste dag intussen uitgebreid met ambitie. Nu de dames het podium ruiken, willen ze er straks in steptember ook op staan!

De wedstijd
Tiny grossierde als vanouds in punten op de werpnummers. Greet sprong tot haar eigen verrassing over 1.35 meter hoog, waarmee ze een nieuw Kamper record bij de vrouwen 60+ vestigde. Jacqueline won de 3000 meter in 10:56.03 en bleef hiermee slechts 4,5 seconde van haar eigen Kamper record verwijderd. De Zweedse estafette leverde ook een Kamper record op. Voor dit record tekenden Joanne Pap, Joke Lorist, Dieke Bakker en Ingrid van de Poll. Martine Gerritsma maakte het succesvolle team compleet met een sterke poging op speer. De finale wedstrijd vindt in september plaats. Hier staan de 12 beste teams van Nederland tegenover elkaar en begint iedereen weer op nul punten.

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo