WPR UITSLAGEN

Wärtsilä en Atletiekvereniging Isala ’96 kijken zeer tevreden terug op de vijfde editie van de Wärtsilä Power Run. Onder ideale omstandigheden trok het evenement afgelopen donderdagavond 507 deelnemers. Tot tevredenheid van de organisatie. “Dit was de beste editie”, aldus Harm Prins van Av Isala ‘96. Klik hier foto's van Gerda Kiekebosch en klik hier voor de foto's van Daniel Gouw.

Ook dit keer konden de deelnemers zich inschrijven voor verschillende afstanden. Nieuw was de Power Walk over een afstand van 8 kilometer. Een fijne wandeling over een prachtig parcours door het buitengebied. Veertig wandelaars deden mee. De organisatie had de afstand van 10,5 kilometer ingekort tot exact 10 kilometer. Aan het parcours van de 5,3 kilometer en de 15 kilometer werd niet getornd.

Dit keer kregen de deelnemers te maken met heerlijke temperaturen. De zon scheen, maar in tegenstelling tot andere jaren was het niet te warm. De goede omstandigheden waren een goede voedingsbodem voor snelle tijden. Zo liep Sander Kloosterziel van PEC 1910 een parcoursrecord (18.12) op de 5,3 kilometer. Yvonne Meijer uit Witharen deed dat bij de vrouwen (19.55). André Plette zette een parcoursrecord neer op de 10 kilometer (36.47) en Marion Hofenk van Cialfo bij de vrouwen in een snelle tijd van 40.19.

Op de hoofdafstand zat er geen parcoursrecord in. Wel kreeg de vijfde editie van de Power Run een verrassende winnaar met Mario Blöte. Met 57.25 zette hij een zeer snelle tijd neer. De 27-jarige hardloper woont sinds zo’n vier jaar in Kampen, maar komt oorspronkelijk uit Oldebroek. In zijn woonplaats zette hij met 57.26 een zeer snelle tijd neer. “Ik loop niet veel wedstrijden en heb last van knieproblemen. Ik heb slechte knieën”, aldus Blöte. Toen hij naar Kampen verhuisde, zat hij een half jaar bij atletiekvereniging Isala ’96. “Maar dat kon niet meer vanwege mijn werk. Toen ben ik voor mezelf gaan trainen. Vier keer per week.” Wanneer hij zijn hardloopschoenen aantrekt, is Blöte vaak niet meer te houden. “Ik ben niet af te remmen. Ik doe vaak net te gek bij mijn trainingen. En dan loop ik tegen blessures aan. Maar ik vind het lekker om op mijn max te lopen. En alleen trainen vind ik het lekkerst. Dan ik kan ik zelf mijn temp bepalen.” Door allerlei blessures moest hij flink wat wedstrijden laten schieten. Maar donderdagavond was hij in topvorm bij de Power Run. “Of dit mijn grootste overwinning ooit is? Ja. Ik vind dit een bekroning voor mijn trainingen. Hier doe je het voor. Hardlopen is mooi. Als het met m’n gezin goed zit en ik kan lekker hardlopen, dan ben ik gelukkig.”

Gelukkig waren ook de vrijwilligers van AV Isala ’96 en Wärtsila. “Dit was echt de mooiste editie. Qua organisatie, het weer, de mensen en de sfeer. Deze editie verliep als een gesmeerde Wärtsila-motor”, aldus Serge van der Veere van Wärtsilä. Prins kon namens de organisatie deze woorden beamen. “Het is uitgegroeid tot de beste Power Run. Door de exacte afstand van 10 kilometer in ons parcours, de goede sfeer en de succesvolle uitbreiding met de Power Walk. En de samenwerking met Wärtsila liep gesmeerd. Ik ben hartstikke tevreden.”

 

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo