pinkmeerkamp

Tijdens de pinkersterdagen werd in Amstelveen de traditionele Pinkstermeerkamp gehouden. Namens Isala’96 stond na enkele jaren specialiseren op het hoogspringen, Jonne Siebrand aan de start. Sinds een goed jaar traint Jonne in een andere atletengroep en traint breder dan allen het hoogspringen. En de prestaties dit weekend, waren niet onverdienstelijk voor een eerste meerkamp.

De wedstrijd werd afgetrapt met 100 meter hordenlopen. Meteen een dik persoonlijk record, met een tijd van 16,49 seconden. Vlak daarna kwam het hoogspringen aanbod. Met een hoogte van 1.59 won Jonne dit onderdeel. Ook het kogelstoten wist Jonne te winnen met een afstand van 12,12 meter. Het afsluitende onderdeel van dag 1, de 200 meter werd afgeraffeld in een tijd van 28,53 seconden.

De volgende dag startte het verspringen met een lichte spierpijn en last van de rug. Maar met 4,94 op het verspringen en 31,84 op het speerwerpen wist Jonne op beide onderdelen tweede te worden. Als laatste onderdeel, stond de voor Jonne gevreesde 800 meter op het programma. Op alle 100 meter punten stond of een coach, een zus, een moeder of een opa en oma. Te saam schreeuwden ze Jonne naar een verdienstelijke tijd van 2.47,67.

De punten van alle onderdelen bij elkaar opgeteld, was goed voor een zilveren medaille en 4181 punten. Met dit puntenaantal komt Jonne tevens de top 15 van Nederland binnen op de ranglijsten. De volgende meerkamp staat gepland op 24/25 augustus in Amersfoort, samen met trainingsmaatje Gejanne Lussenburg.

wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo