Afgelopen zaterdag 1 juni werd in het FBK stadion te Hengelo het Open Gelders Overijssels Kampioenschap (OGOK) atletiek voor C en D junioren gehouden. Vanuit Isala ‘96 waren op deze warme, zonnige dag zes atleten afgereisd naar het oosten om zich te meten met de andere atleten. Met 7 persoonlijke records zou het een hele mooie dag worden voor de prestaties.

Allereerst kwam Lisa Hoogervorst in actie op het verspringen en Kogelstoten. Kogelstoten ging niet super, met verspringen haalde ze een hele nette 4.14 meter, en alle sprongen over haar oude pr van 3.95 welke pas een week eerder was verbroken. Kian Beks mocht toen gaan discuswerpen. Hier is hij zich net op aan het specialiseren, en met een knap nieuw pr van 28.18 meter (en heel veel potentie) ziet dit er goed uit voor de komende tijd.

Toen was het tijd voor Lisa om het hoogspringen (haar nummer) aan te pakken. Afgelopen nk indoor een heel mooi nieuw pr van 1.50 gesprongen, maar tot nu toe buiten nog niet over de 1.40 gekomen. Deze wedstrijd deed er weer echt toe, en de spanning was er. Na een paar kleine aanwijzingen kroop de hoogte voorbij de 1.40 en richting de 1.50 meter. Ze bleef goed springen, en uiteindelijk haalde ze een zeer knappe 1.53 meter en een gouden medaille!

Mika van Mierlo begon aan zijn 800 meter, en al gauw bleek dat zijn geluk die dag moest komen van zijn volgende nummer, het verspringen. Hier begon hij met een paar redelijke sprongen, maar Mika kennende komt hij niet voor redelijk. Voor de 6e en laatste poging pepte hij zichzelf nog een keer helemaal op, en sprong over zijn pr naar een zeer mooie 5.05 meter!

Naël Huijsmans en Julia Fahner mochten zich gaan meten op de 1000 meter voor de meisjes D, geen makkelijke opgave in dit warme weer. Waar Julia nog 5 seconden boven haar pr bleef, dook Naël 5 seconden onder dat van haar. Hiermee haalde ze een hele knappe 4e plek.

Kian mocht gaan beginnen aan het kogelstoten. Voor deze wedstrijd had hij een prestatie van 10.28 staan, welke hij meteen in de eerste poging al verbrak met 10.56. Hij zou ook niet meer onder zijn oude pr komen, en in de 5e poging verpletterde hij dat oude pr met een stoot van 11.09 meter, en pakte hiermee de bronzen medaille.

Als laatste waren Jodie Pesch en Julia Fahner nog aan de beurt op de 60 meter sprint. Beide verbeterde ze hun pr, waarbij Jodie er een heel stuk onder dook, en een weg baande om op korte termijn onder die grens van 10 seconden te gaan duiken.

Al met al een hele mooie dag met super prestaties, en dit smaakt naar meer!

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo