NK Jun afloop

Na drie intensieve en warme dagen zit het NK Junioren Atletiek erop! In Alphen aan den Rijn streden circa 1000 atleten om de nationale titels! Onder grote belangstelling van enkele duizenden supporters zijn er dit weekend vele records gesneuveld, EK en zelf WK limitien behaald en tientallen medailles uitgedeeld. Namens AV Isala'96 mochten dit jaar maar liefst vier atleten uitkomen op een vijftal onderdelen. De trainers en het bestuur feliciteren Marije Salverda (kogelslingeren), Jonne Siebrand (kogelstoten en hoogspringen), Diede van der Meer (speerwerpen) en Karsten van Ommen (1500 meter) met hun prestaties. In het bijzonder een grote felicitatie van Diede van der Meer. Op dag 1 (vrijdag) van het NK Junioren Atleten pakte ze een zilveren medaille bij het speerwerpen. In haar eerste worp zette ze een afstand neer van 42,53 meter. Én jawel, deze afstand was goed voor een plek op het podium. 'lees meer' voor het volledige wedstrijd verslag.

 

Het NK Junioren in Alphen aan de Rijn afgelopen weekend kende vreugde en teleurstelling bij de vier Isala atleten die zich gekwalificeerd hadden voor het toernooi.

Diede was heel blij met zilver, maar had qua afstand stiekem op meer gehoopt. In de training heeft ze al een aantal keren over de 45 meter geworpen, maar op het NK bleef ze steken op 42.53 meter. Maar dit mocht de pret niet drukken, want hé, 2 e van Nederland is een prestatie van formaat!

Marije had haar dag niet. Ze hikt met de slingerkogel al een tijdje tegen de grens van 30 meter aan, maar uitgerekend bij het NK liepen de slingerworpen niet lekker. Ze bleef steken op 26,92 meter. Deze afstand was goed voor een 8 e plaats, dat dan wel weer!

Jonne begon haar NK met het onderdeel kogelstoten. Met een afstand van 11,91 meter bleef ze ver verwijderd van haar persoonlijke beste afstand en haalde de finale niet. Ze werd 10e. Het hoogspringen ging daarentegen super! Met een alles of niets derde en laatste poging op 1.64 meter vloog ze over de lat. Deze hoogte was goed voor een gedeelde 7 e plaats.

Karsten nestelde zich in de eerste meters van zijn serie 1500 meter in de voorhoede om halverwege het initiatief te nemen en het tempo op te voeren. Met nog zo’n 400 meter te gaan namen anderen de kop van hem over, waarbij iemand hem op de hak trapte. Hij kon ternauwernood op de been blijven en verloor aansluiting met de koplopers. Hij eindigde met een tijd van 4.30.85 minuten op de 28 e plaats.

Bij AV Isala'96 waren de prestaties van onze atleten tijdens het NK Junioren online te volgen in het liveblog op deze website. Ruim 200 bezoekers op deze website deden dat. Het NK Junioren herbeleven? Lees het gehele liveblog terug.

 

wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo