reg KAMP

Namen AV Isala '96 stonden er zaterdag 6 juli 2019 vier A Pupillen aan de start in Emmeloord voor het regionaal kampioenschap. Bij de 2e jaars stonden Tess Wolf en Chamena Hoekman aan de start. Tess is begin van dit jaar begonnen met atletiek en dat maakt haar deelname en uitslagen extra bijzonder.

Met veel plezier en gedrevenheid wist ze haar kogel over de 5 meter heen te stoten, meer dan 3 meter ver te springen en haar lat bij hoog op 1 meter 10 te leggen. Helaas gooide een blessure aan haar heup roet in het eten op de 1000 meter, maar kijkt ze terug op een mooie dag. Chamena haalde op de 1000 meter juist wel haar gram. Ze liep daarmee haar PR die ze een jaar geleden bij het vorige regionaal kampioenschap liep uit de boeken.

Bij de 1e jaars jongens A liet Jamairo Sijbesma zien bij het kogelstoten regionaal de sterkste te zijn. Met 6,78 meter scoorde hij hier een flink aantal punten. 1,20 meter bij het hoogspringen (tweede plaats) zorgde ook voor een mooi punten aantal. De punten op de andere onderdelen zorgde ervoor dat er een mooie 10 plaats was aan het eind van de dag.

Vorig jaar was Lars Hansman de sterkste bij de 1e jaars A pupillen. Dit jaar als 2e jaars ging Lars ook weer voor de winst. Op de sprint was er een 5e plaats en bij kogel een 2e plaats. 4,17 meter bij verspringen en 1 meter 40 bij hoog was goed voor de 1e plaats. Voor de algehele winst van de wedstrijd was er een toptijd nodig op de 1000 meter. Deze liep Lars ook door zijn PR naar 3:35 te brengen.

Uiteindelijk was het gat 8 punten met een atleet uit Rijen, maar voor het worden van regionaal kampioen was het meer dan genoeg!

 

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo