NKatletiek

Terwijl velen genieten van de vakantie, wordt er door de Nederlandse topatleten nog volop gepresteerd. Vier dagen lang keek atletiekminnend Nederland naar Den-Haag waar van 25 t/m 28 juli het NK Atletiek werd gehouden. Anneloes de Roo (100mh) en Mark Jonker (speer) vertegenwoordigden AV Isala'96 tijdens het NK senioren in Den Haag.

Ze keerden beide met gemengde gevoelens huiswaarts. Tevreden of niet, AV Isala'96 is trots op deze toppers! De voorbereiding van Anneloes was verre van ideaal vanwege een hardnekkige blessure. Ze liet zich behandelen en was in de aanloop naar het NK regelmatig met bontkleurige tape op de baan te zien. Ondanks de twijfel ging ze van start op haar onderdeel, de 100 meter horden.

De series overleefde ze door als derde van haar serie te finishen. Hiermee dwong ze rechtstreekse kwalificatie af voor de finale. In de finale streed ze voor wat ze waard was, maar de trainingsachterstand door de blessure was zichtbaar. Anneloes finishte als 5e. Hoewel ze zelf absoluut niet tevreden was over haar tijd, mag Anneloes trots zijn! Ze stond toch maar weer in de finale. En 5e van Nederland..... een prestatie van formaat!

In tegenstelling tot Anneloes verliep de voorbereiding van Mark Jonker goed. De vorm was er en Mark voelde zich sterk. Tijdens de warming up gooide hij vrij makkelijk verre afstanden. Zijn eerste worp in de wedstrijd ging naar 62.83 meter. Wat daarna gebeurde was ronduit teleurstellend.... er volgenden twee ongeldige worpen. De afstand die stond was nét te weinig voor een finale plaats. Met een zure 9e plaats, waar de eerste 8 doorgaan voor nog drie pogingen, eindigde het NK voor Mark daar. Desondanks overheerste de ontevredenheid niet, in tegendeel! Het niveau in Nederland op het onderdeel speer heeft een vlucht genomen, de concurrentie is alleen maar zwaarder geworden de laatste jaren. Dus hé, toch even 9e van Nederland, daar kun je alleen maar trots zijn!

wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo