GOK cross

Zaterdag 9 november was de Wijthemerplas voor het eerst in de geschiedenis het decor van een cross uit de Gelders Overijssels crosscompetitie. AV PEC en de BB Lopers tekenden voor de organisatie. Een prima organisatie zou blijken. Vele meters lint was gespannen om de deelnemers een uitdagende route voor te schotelen.

Zandpassages en grasland wisselden elkaar af. En dat alles met oneindig veel venijnige klimmetjes. Dit maakte de openingswedstrijd van de competitie tot eentje van de buitencategorie. Maar liefst 38 atleten van Isala stonden aan de start. En zo werden de eerste punten bijeen geharkt in de competitie.

Pupillen
Bij gebrek aan Isala meisjes pupillen C, beten Alan Doorneweerd, Daan Töller, Thomas van der Weerd en Jesper Wieten het spits af. En niet zonder succes! Jesper werd 1e en Thomas 3e. Ook Alan en Daan deden goede zaken, zij werden respectievelijk 11e en 14e. Bij de meisjes pupillen B stonde Eva van den Dool en Arinya van ’t Ende aan de start. Arinya werd keurig 9e en Eva 15e. Brenn Doorneweerd, Sem Eenkhoorn, Yaro de Kleine, Pepijn van Putten en Delano Thielman startten bij de jongens pupillen B. Delano liep een sterke race en werd 2e. Pepijn finishte als 5e, Sem 7e, Yaro 13e en Brenn vlak daarachter als 14e. Bij de meisjes A pupillen verdedigde Lotte Doorneweert in haar eentje het blauw-oranje. Dit deed ze op voortreffelijke wijze en eindigde op de 11e plaats. Tristan van der Weerd ging bij de jongens pupillen A1 met de winst aan de haal. Koen de Vries greep net naast het podium en werd 4e. Ook Mark Klein en Joël van den Dool startten in deze drukbezette serie. Zij werden respectievelijk 9e en 19e. Bij de jongens pupillen A2 pakte Sjoerd van der Steege een heel nette 3e plaats. Tije Annema werd keurig 13e.

Junioren
Lois Schuurman, Brecht van der Haar en Chamena Hoekman startten met z’n drieën in bij de junioren D1-meisjes. Ze kwamen als een treintje binnen, met Brecht voorop, Chamena er vlak achter en daarachter Loïs. Ze bezetten de 9e, 10e en 11e plaats. Lars Hansman (D1 jongens) wist zijn inzet net niet beloond met een podiumplaats. Hij werd 4e, nipt achter de nummer 3. Patrick Duiveman en Sander de vries startten ook in deze serie. Patrick bereikte als 8e de meet, Sander werd 14e. Bij de jongens D2 werd Josse Kampen keurig 6e. Sam Bolt kwam in deze serie als 13 over de streep. Julia Fahner startte bij de C meisje en finishte als 14e. Cas Kanis was de enige C-junior bij de jongens. In het sterk bezette veld werd hij 6e. Bij de B meiden stond Maureen Wind aan de start. Zij werd keurig 8e op het zware parcours.

Senioren
Deborah Koopman ging van start op de korte cross. Zij finishte als 15e. Op de lange cross stonden Irene Bijman en Cindy Hoekman namens Isala aan de start. Irene greep net naast het podium en finishte als 4e. Cindy werd keurig 7e. In de categorie V50 werd Greet Vrijbloed 2e op de lange cross.
Bij de mannen 50+ startten namens Isala Robert Reitsema en Roel van der Steege. Robert bereikte als 5e de finish, Roel werd 7e. In de categorie 40+ wist Jaap van Dieren als 10e de meet te bereiken. De mannen senioren moesten een rondje extra ten opzichte van de masters. Richard Kroon finishte in deze categorie als 13e en Timo Hacquebord werd 16e.

 

De volgende GOK cross is op zaterdag 14 december in Harderwijk. Klik hier voor de inschrijving

 

wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo