Selfies

Zaterdag 9 november streden 20 atleten van AV Isala mee om de punten in het klassement van de GOK crosscompetitie. De groep was weliswaar kleiner dan bij de eerste wedstrijd in Zwolle, maar aan kwaliteit was weinig ingeboet en werden de nodige podiumplaatsen weer behaald.

Pupillen
Bij de JPC liet Thomas van der Weerd een bekeken race. In strijd om de eerste vier plaatsen liep hij brutaalweg het podium op en werd 3e. Vlak daar achter finishte Jesper Wieten sterk op de 5e plaats. Arinya van ’t Ende was de enige MPB in het gezelschap. Ook zij deed goede zaken en werd 9e. Bij de JPB werd in de kop van de race een felle strijd geleverd. In een zinderende eindsprint wist Pepijn van Putten de wedstrijd naar zijn hand te zetten en werd 1e. In dezelfde categorie liep Yaro de Kleine naar een keurige 12e plaats. Lotte Doorneweert verdedigde in haar eentje de Isala-kleuren bij de MPA2. Dit deed ze meer dan prima en eindigde als 12e. Bij de JPA1 gaf Koen de Vries zijn concurrenten het nakijken en won de wedstrijd. Tristan van der Weerd maakte het Isala-feestje compleet door als 3e te eindigen. In de categorie JPA2 won Sjoerd van der Steege van zijn naaste concurrent de strijd om de 3e plaats. Hij wist één seconde eerder de finish te bereiken.

Junioren
Lois Schuurman, Brecht van der Haar en Chamena Hoekman startten met z’n drieën in bij de junioren D1-meisjes. Brecht werd 10e, Lois finishte op de 11e plaats en Chamena werd keurig 14e. Waar Lars Hansman (D1 jongens) tijdens de eerste cross net naast het podium eindigde, zag hij deze keer zijn inzet beloond met een podiumplaats. In een felle strijd met de top 7 werd hij 3e. Bij de jongens D2 was Josse Kampen de grote pechvogel. Hij ging op een blubberig stukje van het parcours knalhard onderuit en stapte toen uit de wedstrijd. Sam Bolt liep een prima race en werd 9e. Julia Fahner (meisjes C) liep in een sterk bezette serie naar de 17e plaats. Bij de jongens C liep Cas Kanis naar een keurige 5e plaats. Maureen Wind eindigde als 7e bij de meisjes B junioren. Karsten van Ommen was dik tevreden over zijn comeback na een periode van blessureleed. Hij werd 6e bij de jongens A junioren.

Senioren/masters
Deborah Koopman ging van start op de korte cross. Halverwege speelde haar hamstring op waardoor zij zich genoodzaakt zag de strijd te staken. Op de lange cross gingen Cindy Hoekman, Greet Vrijbloed en Timo Hacquebord namens Isala van de start. Cindy werd keurig 6e in de categorie vrouwen senioren. In de categorie V50 werd Greet Vrijbloed 2e. Timo legde in de categorie heren senioren beslag op de 11e plaats.

Een overzicht van alle uitslagen vind je hier.

De volgende cross in de serie van de Gelders-Overijssels crosscompetitie is op 11 januari in Epe. Inschrijven is al mogelijk.

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo