laatste nieuws oudejaarsloop

Op 31 december maakten honderden hardlopers hun laatste sportieve kilometers van het jaar tijdens de Papegaaij & Tegelaar Oudejaarsloop. Rick Heldoorn heeft deze editie op zijn naam geschreven. De Kampenaar liep de halve marathon in het stadspark in een tijd van 1.19.54. Het was voor de tweede keer dat Heldoorn de Oudejaarsloop van AV Isala ’96 wist te winnen. De 38ste editie van de Papegaaij & Tegelaar Oudejaarsloop trok ruim vijfhonderd deelnemers.

In 2016 was Heldoorn de verrassende winnaar van de Oudejaarsloop in een tijd van 1.20.17. Drie jaar later was hij 23 seconden sneller. Met deze tijd wist hij dinsdag met overmacht te winnen. Alwin Penninkhof van AV Isala ’96 kwam als tweede over de streep in 1.22.15. Kampenaar Michiel Broeksma eindigde als derde.

De winst in de Kamper Oudejaarsloop was een mooie opsteker voor Heldoorn in 2019. In april dit jaar moest hij een operatie ondergaan aan zijn voet. Daarna pakte hij de draad weer op en liep hij in oktober de marathon van Amsterdam. In april 2020 gaat hij de halve triatlon in het Spaanse Marbella doen. “Ik hou van verschillende uitdagingen. Ik vind het leuk om verschillende dingen te doen. Ik focus me op een aantal wedstrijden per jaar.” Heldoorn genoot op Oudejaarsdag in het Kamper stadspark. “Er was veel publiek. Het was gezellig. Het was lekker weer. De omstandigheden waren perfect. Ik ben heel tevreden. Het ging lekker. De conditie zit er nog goed in.”

Bij de dames ging de winst naar Iris Vromans uit Diemen in 1.38.34. Jetske van der Vegt van AV Isala ’96 legde beslag op de tweede plek in 1.40.08. Evelien Kern uit Dronten eindigde als derde (1.40.58). Bij de Kidsrun waren Jaimy Wolff en Valerie van Laar de winnaars.

Klik hier voor foto's van Gerda Kiekebosch.

Klik hier voor foto's van Daniel Gouw (FotoGouw).


benieuwd naar de rondetijden? klik op één van de onderstaande buttons

rondetijden Kidsrun    rondetijden Halve Marathon

floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo