NKindoor

Het weekend van 8 en 9 februari was de start van de NK atletiek maand. Met als aftrap het NK Meerkamp en de NK Masters. Voor Isala’96 kwam Jonne Siebrand uit op de Meerkamp bij de Meisjes A Junioren. Bij de Masters waren het Tiny Hellendoorn en Robert Reitsema.

Jonne startte met de 60 meter horden. Met een tijd van 10.16 een fractie boven aan persoonlijk record. Vlak daarna was hoogspringen het volgende onderdeel. Met een stabiele 1.58 meter, een goed vervolg.
 
De wedstrijd ging door met haar favoriete onderdeel Kogelstoten. Met een persoonlijk record afstand van 11.40 meter en pakte ze de winst op dit onderdeel. Door naar het verspringen. Een matige wedstrijd, waarin ze in de laatste sprong toch nog de dure punten weet te sprokkelen. Met een afstand van 4.88 red ze haar meerkamp enigszins. Het laatste onderdeel 800, verliep dramatisch voor Jonne. Na hard strijden liep ze naar een tijd van 2.48 minuten. Echter door een technische fout werd ze gediskwalificeerd op dit onderdeel. In totaal werd Jonne, 14e van Nederland! Een mooie prestatie voor een eerste jaars meisjes A.
 
Tiny Hellendoorn had in totaal 6 pogingen, maar had maar 1 poging nodig. Ze opende de wedstrijd met een afstand van 11,36 meter en werd hiermee Nederlands Kampioen kogelstoten. Robert Reitsema liep de de zaterdag de 800 meter in een knappe tijd van 2.17,17. Dit was goed voor de Zilveren medialle op het Nederlands Kampioenschappen. Op de zondag ging Robert op herhaling, maar ditmaal de 1500 meter. Wederom een zilveren medaille in een tijd van 4.50,49 min.
schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo