Papendal

Op uitnodiging van de Talentcoach Para Atletiek zijn Jeomi Langbeeke en trainer Daniel Gouw zaterdag 29 februari afgereisd naar het sportcomplex Papendal in Arnhem. Jeomi traint regelmatig mee met dit talenten team op verschillende zaterdagen, nu was er een mooie kans om als trainer te zien wat ze daar tijdens een training precies doen.

In een prachtige overdekte trainingshal begonnen ze aan hun warming-up van 40min om vervolgens sprongtechniek te trainen in de verspringbak en door middel van weerstand en paslengte aanpassingen de snelheid omhoog te brengen. Tijdens de lunch ervaringen uitgewisseld met de andere trainers en werd er dieper ingegaan op de specifieke trainingswijze van het NOC*NSF maar ook op de eisen en gebruik van blades en andere protheses.

Na de lunch gingen de atleten verder met hun krachtprogramma. Mooi om te zien hoe creatief haar coach is met het oplossingen bedenken voor bepaalde atleten. Denk aan een soort polshaak om  op kunnen trekken voor iemand met een spasme.

Het was een gezellige, sportieve en zeer leerzame dag voor zowel atleet als haar trainer. We nemen veel leerstof en informatie mee naar huis om verder uit te werken en op door te bouwen.

wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo