HerenvoorPD

We are back on track en hoe!! Ruim een 1.5 jaar na de laatste wedstrijd, was er afgelopen zondag 4 juli eindelijk weer een atletiek wedstrijd voor het mondiale niveau bij de senioren. En wel de competitie. Op basis van 1 wedstrijd werd de eindstand opgemaakt. Het herenteam schaart zicht bij de beste 10 teams van Nederlands in de tweede divisie en mag zich opmaken voor de promotie wedstrijd op 5 september.

Jeroen van Veen beet het spits af op de 110 meter horden. In een tijd van 15.47 pakte hij de tweede plaats. Even later sprong hij een verdienstelijke 4 meter met polsstok hoogspringen. Mark Jonker liet de speer naar een afstand van 61.74 meter vliegen en pakte ook de tweede plek in een goed deelnemersveld. Robert Teune nam de lange sprints voor zijn rekening en haalde een persoonlijk record op zowel de 200 als de 400 meter in een tijd van respectievelijk 23.93 en 53.45 seconden. Dennis Endeman slingerde zijn kogel naar een knappe 30,27 meter. Luuk Peter evenaarde het Kamper record hoogspringen met een hoogte van 1.95. Karsten van Ommen liet een knap staaltje 800 meter zien. In een persoonlijk record van 2.03,84 pakte hij de winst in de serie in een persoonlijk record. Ook was er een persoonlijk record op de 100 meter voor Julian ten Hove. Een tijd van 11.83 seconden was goed voor de top 10. Henk Jan Dorgelo werkte de 5 kilometer af in een slordige 17.40 minuten, terwijl Guido Stijker de 400 afwerkte in 58,33 seconden. De heren pakte wonderlijk de negende plak van Nederland, wat goed is voor een promotie wedstrijd later in het seizoen.

De dames van Isala, vaardigen ook een team af. Een team met veel nieuwe gezichten. Opvallende prestaties waren er van Natalja Duiveman op de 400 meter in een tijd van 1.03,07 en Anneloes de Roo op de 100 meter horden. Jonne Siebrand liet op haar onderdelen kogel en hoog zien dat ze in topvorm is. Het damesteam bestond verder nog uit Gejanne Lussenburg, Anna ten Hove, Cindy Hoekan, Marije Salverda, Deborah Koopman en Margreet Brouwer. In totaal zijn de damen 18e van Nederland geworden in de tweede divisie.

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo