CDjunioren

Zaterdag 26 juni was het dan eindelijk weer zover, de junioren mochten weer naar een andere vereniging reizen voor een wedstrijd. Ook het publiek was weer toegestaan in Emmeloord. Namens AV Isala’96 stonden er 18 atleten aan de start van de eerste officiële medaillewedstrijd. Er werden maar liefst 40 persoonlijke records verbroken! En onze junioren wisten zelfs 2x goud, 3x zilver en 1x brons te veroveren in het eindklassement. 

D1 Junioren
Julynn Huijsmans ging van de start bij de meisjes en Noud Kanis ging zich meten met de regionale atleten bij de jongens. Het programma dat werd afgewerkt bestond uit verspringen, kogelstoten, speerwerpen en de 60m/80m sprint. 

Noud was in een supervorm! Op alle vier de onderdelen wist hij dikke PR’s te scoren en met al deze records werd hij zelfs 1e! Ook Julynn heeft het fantastisch gedaan met een mooi 9e plaats. Mooie prestaties maar die bleven maar net iets onder haar PR’s.

D2 Junioren
Bij de D2 junioren stonden Valerie van Laar en Brecht van Haar aan de start bij de meisjes. Bij de jongens stonden er maar liefst 5 jongens aan de start: Lars Hansman, Remi van Hell, Koen Endeman, Kas Meuleman en Patrick Duiveman. Het programma dat werd afgewerkt bestond uit verspringen, kogelstoten, speerwerpen en de 60m/80m sprint. 

Valerie wist op alle vier de onderdelen een nieuw PR neer te zetten en eindigde op een mooie 7e plaats. Brecht stootte de kogel naar een nieuw PR en de 60m sprint ging ook sneller dan ooit! Brecht eindigde op de 18e plaats. Lars laat zien dat hij meedraait op het nationale niveau. Vorige week stond hij nog in Eindhoven op de baan en nu wist hij in Emmeloord weer 2 PR’s te verbeteren op het kogelstoten en speerwerpen. Deze mooie prestaties leverde een 1e plaats in het eindklassement op. Ook ons sprinttalent Remi was ook goed op dreef met 3 PR’s op de 80m, ver en speer. Op de sprint liep hij zelfs naar 10.90sec, de 11 sec grens is gepasseerd. Deze mooie prestaties waren goed voor de 3e plaats. Ook Koen had een geweldige dag! Hij ging namelijk naar huis met de maximale score van 4 PR’s en een mooie 12e plaats. Niet alleen Koen ging voor de maximale score ook Kas had een fantastische dag met 4 PR’s. Hij kwam perfect uit met verspringen en alle prestaties waren goed voor de 13e plaats. Patrick wierp de speer naar een super PR en op de andere onderdelen bleef hij maar net achter zijn PR’s. Dit leverde hem uiteindelijke een mooie 17e plaats op.

C1 junioren

Bij de meiden waren Lisa Hoogervorst en Naëll Huijsmans er namens AV Isala’96 en Josse Kampen en Hugo Visser gingen bij de jongens van start. Voor de C junioren stond het hoogspringen, discuswerpen, 80m/100m sprint en de 600m/800m op het programma.

Ons hoogspringtalent Lisa sprong deze dag een geweldige 1.60m en sprong daarmee bijna het kamper record. Deze staat 1.63m waar ze nog 1,5 jaar de tijd voor heeft om dit te gaan verbreken. Dit betekende natuurlijk een mooi PR en ook de 80m sprint ging in een nieuw PR. Na het hoogspringen had ze last van de voet en heeft ze rustig de discus geworpen en de 600m sloeg ze deze keer over. Naëll liep een mooi PR op de 80m sprint en kwam op de 600m net iets te kort voor een nieuw PR. Ze wist wel met deze mooie prestaties op de 2e plaats te eindigen. Josse liet even goed van zich horen bij de jongens. De held van de dag wist op alle onderdelen zijn PR te verbeteren. En hoe!? Bij het hoogspringen ging hij van 1.20m naar 1.40m, kogelstoten ging van 7.29m naar 7.89m, de 100m sprint ging van 14.04 sec naar een toptijd van 13.33sec en de 800m wist hij in een spannende race zijn PR te verbeteren van 2.42.24min naar 2.28.13min!! Een geweldige dag die hij met een 2e plaats afsluit. Ook Hugo had ook een mooie dag en heeft 3 PR’s neergezet. Op het discuswerpen en de 100m sprint zette hij mooie PR’s neer. Deze resultaten waren goed voor de 11e plaats.

U18 en U20 mannen/vrouwen
In deze categorieën kwamen Kian Beks, Julian ten Hove, Natalja Duiveman, Anna ten Hove en Jonne Siebrand in actie. Voor deze atleten stond de onderdelen hoogspringen, kogelstoten, discuswerpen en 100m sprint op het programma.

Onze werper Kian (U18) zette 2 PR’s neer bij het kogelstoten en discuswerpen. Het kogelstoten won hij in zijn categorie en bij discus werd hij 2e. In het eindklassement eindigde hij op een mooie 4e plaats. Julian (U20) startte alleen bij kogel en discus. Over kogel praat hij niet meer en bij de discus wierp hij naar een nieuw PR van 32.17m. Bij de dames U20 wist Natalja een nieuw PR te lopen op de 100m in een mooie tijd van 13.71 sec. De wedstrijd eindigde ze op de 4e plaats. Ook Anna liep naar een nieuw PR op de 100m en eindigde de wedstrijd op de 5e plaats. Jonne kwam alleen in actie bij het kogelstoten. Zondag staat ze aan de start voor van het NK Senioren. Een kleine opwarmer voor de grote dag zondag! De wedstrijd wierp ze 12.11m en won daarmee de wedstrijd. Op naar het NK!

Een mooie dag met fantastische resultaten!

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo