cdjunioren

Één week na de recordregen in Emmeloord mochten we weer op pad. Dit maal gingen we met 4 teams van in totaal 24 atleten naar Dronten voor de enige competitiewedstrijd van dit jaar. Het zou mooi weer worden, maar weinig mensen hadden verwacht dat het zo warm zou worden, maarja, beter dan regen toch? Daarnaast zou je zeggen dat iedereen na zo’n lange tijd zonder wedstrijden niet kon wachten tot ze weer mochten… Helaas waren er een boel teams die het toch niet aandurfden om zich te meten met de andere atleten uit de regio. Veel clubs hadden zich afgemeld of kwamen gewoon niet opdagen. Maar dit mocht voor de aanwezige atleten de pret natuurlijk niet drukken.

Estafette

Zoals altijd begonnen we de wedstrijd met de estafettes. Hier werd duidelijk dat we in Kampen nog de oude belijning hebben waardoor de wisselvakken anders werden weergegeven. Na de initiële verwarring was het al snel duidelijk wat wel en niet mocht en konden we losgaan, tenminste, dat was de bedoeling, was het niet dat de elektronische tijd de geest had gegeven en er geschakeld moest worden naar handtijden, wat nog wat extra vertraging met zich meebracht.

Toen de handtijden eenmaal waren geïnstalleerd mochten de jongens junioren C met de 4x100 meter. Zij snelden met een paar hele mooie wissels naar een tijd van 56.2 seconden wat ze een vijfde plaats opleverden. Daarna was het tijd voor de meisjes junioren C met de 4x80 meter, welke naar een mooie tijd van 45.0 seconden liepen en daarmee na een hele spannende laatste meters voor Lisa een vierde plaats veroverden.
De jongens junioren D liepen ook 4x80 meter, alleen hadden zij een extra handicap, aangezien Patrick helaas uit was gevallen vanwege een verzwikte enkel. We wensen hem natuurlijk een spoedig herstel! Gelukkig hadden we Kas in het team, en hij wilde wel invallen. Dit betekende natuurlijk wel dat er vlak voor de wedstrijd nog geoefend moest worden. Na een paar proefwissels waren ze er klaar voor. De eerste wissel ging heel goed, maar bij de tweede wissel liep het bijna fout af omdat Kas net niet bij Jamairo kon komen. Gelukkig hielden beide jongens hun hoofd koel en konden ze de wissel toch nog geldig houden. Jamairo had daarna weer een mooie wissel op Koen waarna ze binnenkwamen in 48.7 seconden en een vijfde plaats.
Als laatste liepen de meisjes junioren D de 4x60 meter helaas alleen omdat de andere teams niet kwamen opdagen. Zij hadden 2 hele mooie wissels, alleen raakten Julynn en Brecht elkaar even waardoor Brecht bijna viel. Gelukkig bijna, want ze kon op de been blijven, en het stokje overpakken en naar Chamena snellen. Zij kwam over de finish na 39.3 seconden op een vijfde plaats.

Jongens junioren D

Na de estafette beten Tije met discuswerpen en Kas met verspringen de spits af. Beide jongens verbetereden hier hun persoonlijk record (Tije: 16.01 meter en een mooie derde plaats; Kas: 3.81 meter en een vierde plaats). Daarna was het de beurt aan Koen met de 80 meter horden waarin hij naar een mooie 17.0 seconden liep, gevolgd door Noud die met hoogspringen zijn record van 1.35 meter van slechts 1 week oud evenaarde. Midas mocht kogelstoten, wat volgens hem “redelijk” ging. Zou ik zelf zeggen: fantastisch, aangezien hij zijn persoonlijk record met bijna een halve meter verbeterde naar 5.87 meter! Goed gedaan Midas!

Koen mocht als tweede hoogspringen, en ook hij evenaarde heel knap zijn persoonlijk record van 1.35 meter, een hele mooi stabiel nummer voor hen dus. Op de 600 meter hadden we drie atleten aan de start, namelijk Noud, Kas en Midas. Op dit moment was de elektronische tijd gelukkig weer operationeel. Noud had een spannend gevecht om de 5de plaats, waar hij helaas net zijn meerdere moest erkennen in Ewoud. Hij liep echter wel een heel mooi record van 1:51.57. Ook Kas had een spannende wedstrijd, en hij pakte de 13e plek met ook een mooi nieuw record van 2:08.38. Midas verbeterde zijn (3 jaar oude) pr met bijna een halve minuut naar een knappe 2:15.48. Midas mocht daarna verder met discuswerpen waar hij de 1kg zware schijf op 13.40 meter neerlegde.

De laatste twee onderdelen waren de 80 meter sprint met Noud en Tije, en kogelstoten voor Jamairo. Noud liep naar een hele mooie 12.15 seconden en Tije naar 12.65 seconden, wat voor beide mannen een mooi pr was. Jamairo had lang moeten wachten op zijn laatste onderdeel, maar dit had blijkbaar niks afgedaan aan zijn prestatie, want hij verbeterde zijn pr met ruim 60cm naar 8.28 meter!

Meisjes junioren D

Bij de meisjes junioren D hadden we helaas een niet volledige ploeg vanwege ziekte. Hierdoor lieten ze zich echter niet uit het veld slaan en hebben dan ook erg mooie prestaties neergezet.

Chamena mocht het spits afbijten op de individuele onderdelen met kogelstoten, waar ze haar pr heel knap met bijna een halve meter verbeterde naar 6.39 meter. Daarna was het de beurt aan Julynn en Brecht op de 60m horden. Beiden liepen naar een mooie tijd van respectievelijk 13.5 en 13.7 seconden. Lotte bedacht daarna dat haar records met speerwerpen en kogelstoten niet ver genoeg waren. Zij verbeterde zichzelf bij het speerwerpen met bijna een halve meter naar 10.32 meter, en bij het kogelstoten zelfs met bijna een hele meter naar 6.13 meter. Goed gedaan Lotte!

In de warmte lukte het Chamena net niet om haar record op de 600m te verbeteren, maar haar tijd van 2:22:24 was natuurlijk nog steeds heel erg mooi.
Brecht verbeterede zichzelf met het verspringen met ruim 40cm naar 4.22 meter en veroverde daarmee een hele mooie 2e plek waarna Julynn als laatste de 60 meter mocht gaan doen. Ze liep hierbij naar een mooie 9.58 seconden.

Jongens junioren C

Olaf ging met het hoogspringen voor een nieuw pr van 1.40 meter. Dit lukte helaas niet, maar de evenaring van zijn beste prestatie van 1.35 meter was ook zeker mooi. Thomas was daarna aan de beurt met het kogelstoten waarbij hij zijn pr verbeterde met ruim een halve meter naar 7.58meter.
Op de 100 meter horden stonden Hugo, Lars en Maiky. Hugo verbeterde zichzelf met bijna een halve seconde naar 16.7 seconden. Voor Lars was dit de eerste keer 100 meter horden, aangezien hij nog D junior is. De horden stonden dus verder uit elkaar en een stukje hoger. Desondanks liep hij een hele mooie tijd van 16.5 seconden, waarmee hij in de snelste serie heel mooi bij de rest wist te blijven, en zij waren toch 2 jaar ouder! Maiky liep goed naar 18.7 seconden.

Bij het speerwerpen stonden Hugo en Joran aan de start. Hugo miste met 26.67 meter op 4cm zijn persoonlijk record van 1 week geleden. Joran wierp zijn speer naar 17.15 meter. Beide atleten stonden ook op het verspringen, waar Hugo de vierde plaats pakte met 4.62 meter, al had hij zelf graag nog wat hoger gestaan. Joran daarentegen sprong in 3 van de 4 sprongen een nieuw pr, waarmee hij uiteindelijk uitkwam op een hele mooie 3.83 meter.

Op de 1500 meter stonden Josse en Olaf. Josse had zichzelf de doelstelling gesteld om onder de 5 minuten te eindigen. Helaas had hij zijn pijlen gericht op de verkeerde atleet om te volgen, welke al snel naar achter verdween. Hierdoor miste Josse de aansluiting bij het groepje waar hij eigenlijk bij had willen/moeten lopen. Hierdoor kwam hij met een hele mooie tijd 5:08.88 helaas te kort voor een tijd onder de 5 minuten, maar dit zit er zeker in. Ook Olaf liep erg goed, en kwam in 5:36.96 over de finish.

Op de 150 meter sprint hadden we de heren Josse, Thomas en Maiky staan. Hier eindigde Josse knap onder de 20 seconden (19.94) op een vierde plaats. Thomas liep 21.57 seconden, en Maiky kwam over de finish in 22.66 seconden.

Olaf was onze tweede kogelstoter en ook hij stootte de kogel naar een heel mooi nieuw van 9.28 meter.
Bij het hoogspringen stond Lars daarna tegenover de lat, welke hij in een hele mooie sprong op 1.65 net eraf tikte met zijn kuiten. Hij bleef “steken” op een evenaring van zijn pr van 1.60 meter, maar de 1.65 is slechts een kwestie van tijd voordat hij deze gaat overbruggen.

Meisjes junioren C

Bij de meisjes junioren C stonden Mia en Jodie op het discuswerpen. Jodie wierp de 1kg zware schijf naar 14.53 meter. Mia wist zelfs de tweede plaats te veroveren met een heel mooi nieuw pr van 18.18 meter.

Celena en Josephine sprongen bij het verspringen beiden een mooi nieuw pr waarbij Celena met 4.21 meter de vierde plaats veroverde, net voor Josephine met 4.19 meter. Bij het speerwerpen hadden Julia en Mia een hele goede wedstrijd waarbij ze allebei hun pr met meerdere meters verbeterde naar 20.93 meter voor Julia en 16.61 meter voor Mia.

Voor Naëll was het hoogspringen haar eerste en helaas meteen haar laatste onderdeel. Ze moest vanwege een pijnlijke schouder (was een week eerder uit de kom gegaan) eerder stoppen, waarna ze op advies van de EHBO uit de wedstrijd is gehaald. Beterschap met je schouder gewenst Naëll! Lisa ging met het hoogspringen voor een nieuw pr van 1.65 meter, maar bleef helaas steken op 1. meter, maar wel een hele ruime eerste plaats. Volgende keer beter.

Josephine en Julia stonde op de 80 meter horden. Waar Josephine een fantastische race liep en naar een heel mooi nieuw pr van 14.9 seconden liep kwam Julia helaas bij één van de laatste horden niet lekker uit waardoor ze haar snelheid compleet kwijt was. Wel liep ze de wedstrijd uit waardoor ze toch nog een paar belangrijke punten voor het team binnen sprokkelde.

Zowel Lisa als Jodie stootten bij het kogelstoten een nieuw pr, waarbij Lisa met 10.25 meter zelfs een mooie tweede plaats binnenhaalde voor het team. Jodie wist de 3kg zware kogel naar 7.13 meter te stoten. Julia en Mia stonden beiden op het speerwerpen, waar ook deze dames allebei een nieuw pr wisten te behalen. Waar Mia de speer met een paar meter extra naar 16.61 meter wist te werpen, haalde Julia zelfs een vierde plek met 20.93 meter. Celena liep op de 150 meter naar een hele mooie derde plaats met 21.57 seconden.

Uiteindelijk gingen we naar huis met een heleboel persoonlijke records, en daarmee een boel blije atleten, ouders en trainers. Hopelijk heeft iedereen genoten. Op naar de volgende!

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo