JonneNK

Het weekend van vrijdag 10 tot en met zondag 12 september stond in het teken van het NK atletiek voor Junioren. Voor Isala’96 kwamen er drie dames in actie. Jonne Siebrand, Zoë Dekker en Natalja Duiveman. Vrijdagavond stond Zoë aan de start van haar eerste NK. Dit Op haar favoriete onderdeel speerwerpen. Met een worp van 32.80 wierp ze zich bij de beste acht van NL en mocht deelnemen aan de finale. Met een laatste worp van 32.88 sloot ze de rij en werd ze knap achtste van Nederland.

 
Zaterdag was het de dag voor Natalja. Ook voor haar het eerste NK. Ze kwam uit op het moeilijke onderdeel 400 meter. Met een tijd van 1.06,30 werd Natalja 17e van Nederland. Zondag kwam Jonne in actie op maar liefst drie onderdelen. Hoogspringen, discuswerpen en kogelstoten. Afgelopen weekend pakte Jonne nog de vijfde plaats op het NK meerkamp waarbij ze maar liefst 5 persoonlijke records verbrak. Ondanks een kleine blessure is ze in topvorm. Op de individuele nummers starten ze met het Hoogspringen.
 
Bij het hoogspringen starte Jonne de wedstrijden sterk! Tot 1.64 behaalde ze alle hoogtes in een keer. De 1.67 was bepalend bepalend voor een medaille. In de laatste poging sprong ze zeer ruim over deze hoogte. Voor de 1.70 kwam ze net te kort, maar de 1.67 was goed voor de derde plaats van Nederland en tevens een nieuw Kamperrecord.
 
Meteen erna startte ze op het voor haar relatief nieuwe onderdeel discuswerpen. Na twee ongeldige worpen, moest er een stabiele worp komen om de finale te behalen. En dat gebeurde. Met een afstand van 38.87 meter knalde ze ineens naar een derde plek in een sterk veld. De afstand was tevens goed voor een nieuw Kamperrecord wat al 46 jaar op naam stond van Tiny Hellendoorn. In de finale worp wierp er helaas iemand net iets verder, waardoor Jonne buiten het podium eindigde.
 
Het afsluitende onderdeel kogel, waar ze voor kwam, verliep volgens plan. Met een afstand van 12.17 meter pakte ze de tweede bronzen medaille van de dag!
schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo