LarsNK

Zondag 12 september vonden de nationale D spelen plaats in Amsterdam. Lars Hansman en Valerie van Laar stonden aan de start namens AV Isala’96. Lars ging als eerste van start bij het hoogspringen. Een beetje zenuwachtig was hij wel maar zo gauw de wedstrijd begon was deze spanning verdwenen. De concurrentie was al begonnen met de wedstrijd en Lars begon iets later op de 1.50m.

Dit ging met grote overtuiging in één keer. Ook de 1.55m en de 1.60m (oude PR) ging met groot gemak. Op naar die 1.65m, de concurrentie haalde deze hoogte niet in één keer maar Lars ging er in één keer overheen! Nu stond Lars ineens aan de leiding en ging hij maar met één concurrent naar de 1.70m. Wat gaat het worden? Goud of zilver? En hij verbaasde iedereen door ook over de 1.70m heen te springen!! En met deze hoogte werd Lars Nederlands kampioen bij de junioren D2!! Deze fantastische hoogte is niet alleen een dik persoonlijk & kamper record. Met 1.70m komt Lars zelfs bij de D junioren in de top 15 allertijden terecht!

Tijdens deze spannende hoogspringwedstrijd stond Valerie aan de start van haar 1000m. Met een tijd van 3.41.84 min wist ze net iets boven haar PR te lopen. Met deze mooie tijd eindigde ze op de 29e plaats.

Na een pauze mocht Lars zich nog één keer opladen voor het laatste onderdeel van de dag: verspringen. In de eerste poging sprong Lars naar een afstand van 4.76m. Dit was na 3 sprongen goed genoeg voor een finale plaats. De beste 8 atleten kregen hier nog eens 3 pogingen. Helaas ging het in de finale niet verder. Maar hij werd na zijn gouden medaille ook nog eens 7e van Nederland bij het verspringen!

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo