CjunFinale

Afgelopen zaterdag (18 september) vertrokken we al vroeg richting Gorinchem met Hugo, Josse, Maiky, Lars, Thomas, Remi en Olaf (als supporter, super leuk dat je mee was) voor de landelijke finale van de C junioren competitie. De jongens hadden zich als 34e geplaatst van alle C junioren teams in Nederland. Hierdoor mochten ze naar één van de vier landelijke finales waar het uitgangspunt was om plaats 10 van de 12 te behouden. Het leuke van competitie is dat de prestaties van je teamgenoten jouw eindresultaat ook beïnvloed, dus elkaar aanmoedigen is essentieel.

Omdat het een finale was begonnen we met een vlaggenparade waarbij alle teams het veld op kwamen lopen met de vlag van de vereniging. Een leuke unieke manier om de wedstrijd te beginnen. Als eerste onderdeel kwam de 4x100 meter estafette aan bod met Josse, Thomas, Maiky en Remi. Hier werden we 11e met een mooie tijd van 53,57. Vooral de wissel van Josse op Thomas was perfect, goed gedaan jongens. Na deze estafette was het tijd voor de individuele onderdelen.

Lars (nog een D junior) mocht hoogspringen, verspringen en 300 meter horden doen. Met hoogspringen had hij hoge verwachtingen van zichzelf omdat hij de week ervoor zijn record met 10cm had verbeterd naar 1,70 meter. Hij evenaarde zijn vorige record van 1,60 meter, wat vorige week nog goed was, maar nu voor hem niet meer voldoende (zo snel went een nieuw record). De 1,70 gaat zeker weer komen Lars! Met het verspringen liet hij zien dat de 5 meter mogelijk is. Helaas deze wedstrijd nog net niet (4,84 meter), maar we gaan ervoor om deze grens op de clubkampioenschappen te verbreken. Als laatste was er voor Lars de 300 meter horden. Dit was een afstand die hij nog nooit eerder gelopen had, des te indrukwekkender was de 48,67s!

Thomas begon de individuele onderdelen met kogelstoten. Hier naderde hij zijn record op 2cm met een mooie 7,56 meter. Als laatste onderdeel had Thomas de 150 meter. Deze liep hij samen met alleen Remi omdat Josse helaas geblesseerd uitgevallen was (daar straks meer over). In een mooie serie met leuke tegenstand liep Thomas naar een vierde plaats in de serie met 21,91.

 

Maiky had zijn eerste individuele onderdeel met speerwerpen. Hier verbeterde hij zijn record met ruim een meter naar 21,30 meter. Daarna was het tijd voor het hoogspringen. Hier leek het net alsof het niet echt lekker liep, alleen sprong Maiky wel een evenaring van zijn record. Dit betekent dus dat er een nieuw record aan zit te komen! 

 

Remi (ook nog een D junior) ging mee om het gat van de geblesseerde Olaf op te vangen. Hij begon met een 800 meter, welke hij nog nooit had gelopen. Dat hij uiteindelijk 8e van de 32 zou worden hadden we geen van allen verwacht. Remi ging weg om achter iemand te blijven hangen, maar als snel bleek dat dit niet snel genoeg ging. Hij ging er dus voorbij en het lukte zelfs om de rest van de wedstrijd voorop te lopen en uiteindelijk een hele mooie 2:21,48 te lopen. Heel knap! Als laatste onderdeel had Remi samen met Thomas de 150 meter. Hier liep hij naar 20,37 waardoor hij zich als D junior nestelde in het midden van het veld C junioren.

 

Josse liep ook de 800 meter, en startte in de snelste serie, waar hij al gauw op kop liep… Helaas ging hij na ongeveer 350 meter door zijn enkel, en dit, samen met het verzuren door de optimistische start zakte hij verder naar achteren. Heel knap dat hij nog wist te finishen, maar helaas was dit wel zijn laatste onderdeel die dag. We vonden hem even later bij de EHBO. Succes met het herstel gewenst Josse!

 

Hugo begon zijn dag met verspringen. Zijn sprong van 4,79 betekent dat het nog een leuke strijd met Lars kan worden wie het eerst over de grens van 5 meter gaat. Vanwege een hardnekkige liesblessure sloeg hij de 300 meter horden over, maar hij meldde zich wel weer voor het speerwerpen, het laatste onderdeel van de dag. Hij wist zijn record te verbeteren met ruim twee meter naar 28,81. De volgende keer gaan we voor de 30!

 

Dan rest mij de supporters nog te bedanken, namelijk Gerrit, Arjan en in het bijzonder Olaf. Als geblesseerde teamgenoot was hij de hele dag aanwezig als team-oudste en supporter. Heel erg bedankt hiervoor, het was een hele mooie dag! En het eindresultaat? Laatste van deze groep omdat we helaas 1 onderdeel minder hadden (2e loper op de 300 meter horden), maar we hadden geen enkele 2e jaars C junioren, en 33% van ons team was zelfs nog D junior. Dus ik ben zeker erg trots en tevreden op deze atleten en hun prestaties!

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo