GOKcross van start

Zaterdag 13 november streden in totaal 42 atleten van AV Isala mee in de eerste van een serie van vier wedstrijden in de Gelders Overijsselse Kampioenschap cross. Nadat vorig jaar de GOK cross werd afgelast was het voor veel atleten weer een eerste mogelijkheid om zijn of haar krachten te meten op de cross tegen atleten uit de regio. De organisatie van AV PEC en de BB lopers had gezorgd voor een pittig en afwisselend parcours met veel ‘draaien en keren’ en lange stroken door het mulle zand van de Wijthmenerplas.

Dit weerhield de atleten van AV Isala niet om goede resultaten neer te zetten. In totaal waren er maar liefst 13 podiumplaatsen en drie maal kon de hoogste tree van het podium worden beklommen.

Pupillen

De meisjes pupillen C beten het spits af en zetten meteen de toon voor de rest van de dag. Annelot van Putten liep in een keurige tijd (4.51) naar zilver en in haar kielzog (4.52) pakte Lize Bottenberg de bronzen plak. Sanne Looge liep naar een verdienstelijke 8e plek. Bij de jongens pupillen C stonden er maar liefst vijf atleten aan de start. David Jan Kattenberg wist hier met een zeer goede race de 2e plek te bemachtigen. Angello Sandoval (4e) en Finley Hagen (5e) liepen ook sterk maar wisten het podium net niet te bereiken. Timo Eenkhoorn eindigden als 13e en Ian van de Laar als 16e.

Bij de B-pupillen weliswaar geen podiumplaatsen maar hier werden wel goede zaken gedaan met een 7e en 9e plek voor Emma Holkamp en Julia Ekkel. Bij de jongens pupillen B was er sprake van het groot en sterk deelnemersveld. Chris van der Molen eindigde als 13e en Alan Doorneweerd als 16e.

Bij de 1e jaars A pupillen behaalde Elke van der Steege een keurige 5e plaats. Bij de jongens A1 ws de deelname van AV Isala het grootst. Met maar liefst 6 atleten van Isala toonde Kjeld van Esch zich duidelijk de sterkste met een tijd van 4.00. Sem Bottenberg liep in 4.11 naar een 3e tijd in deze categorie. Thomas van der Weerd behaalde een keurige 5e plaats. Bram Pikkert, Ties van der Veen en Daan Tolller werden respectievelijk 11e, 16e en 17e.

Bij de 2e jaars A pupillen wist Pepijn van Putten een 3e plek te bemachtigen. Hij klokte de zelfde tijd als de nummer 2 (van AV PEC) maar de fotofinish leverde een keurige 3e plek op. Sem Eenkhoorn en Brenn Doorneweerd liepen gezamenlijk naar plek 10 en 11. Yaro de Kleine en Nathan Penninkhof legden beslag op de plekken 14 en 15.

Junioren

De 1e jaars D junioren moesten voor het eerst 1.500 meter afleggen waarbij er een extra lus in het parcours was opgenomen met pittig klim- en daalwerk. Koen de Vries ging hier na een zeer sterke start met de winst aan de haal en Tristan van der Weerd werd verdienstelijk 8e in deze serie.

Bij de 2e jaars D junioren behaalde Lotte Doorneweert de 5e plek. Bij de jongens was er sprake van een zeer spannend einde. Sjoerd van der Steege liep enkele honderden meters voor de finish nog op een 4e plek maar had het beste voor het laatst bewaard. Met een zeer goede eindsprint wist hij uiteindelijk nog als 1e te eindigen vlak voor drie atleten van AV Athlos uit Harderwijk. Noud Kanis pakte in deze categorie de 5e plek.

Bij de meisjes C junioren was de afstand 2.000 meter en behaalde Naell Huijsmans een 3e plek. Brecht van der Haar werd 10e. Bij de jongens C (2.500 meter) stonden er 5 atleten van AV Isala aan de start. Josse Kampen finishte als 2e. Lars Hansman kwam enkele seconden tekort voor het podium en finishte in een groepje van 5 als 8e. Kas Meuleman, Hugo Visser) en Patrick Duiveman  werden respectievelijk 14e, 16e en 17e op deze langste afstand bij de junioren.

Senioren/masters

Ook een aantal masters verscheen aan de start van de Wijthemerplas cross. Zo liep Joriska Schrijer op de korte cross in de categorie 40+ naar een nette 3e plaats. Bij de lange cross verdedigde Leonie Eenkhoorn het oranje-blauw met een mooie 2e plek bij de vrouwen senioren. Bij de mannen 50+ pakte Robert Reitsema eveneens zilver. Jaap van Dieren en Maarten Papegaaij liepen in dezelfde categorie naar respectievelijk de 4e en 5e plaats.

De eerste punten voor het klassement zijn met deze resultaten binnen geharkt en we kijken alweer uit naar de volgende cross, op zaterdag 11 december in Kraggenburg.

 

Klik hier voor alle uitslagen.

 

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo