Zaterdag 11 juni stond in Epe de derde competitiewedstrijd op het programma voor de C/D junioren. Ondanks het warme weer werden er mooie prestaties behaald.

Het team van de jongens junioren C bestond uit: Hugo Visser, Joran van Boven, Koen Endeman, Thomas van der Horst, Josse Kampen, Kas Meuleman, Jacco Dam en Lars Hansman. Laatstgenoemde wist zelfs nog het kamper record te verbreken op hoogspringen met een knappe hoogte van 1,77m.

Verder behaalden Hugo en Joran beiden een nieuw PR op discus (31,88 en 18,79 respectievelijk), en liepen Kas en Koen een verdienstelijke 800m. Thomas en Lars namen de 300mh op zich. Later zette Kas nog een nieuw pr neer op ver (4,18m), net als Jacco op de 100m met een tijd van 14:74. Josse pakte een mooie vijfde plek op deze zelfde 100m met een tijd van 13:15s.

Uiteindelijk eindigden de jongens C in Epe op een uitstekende tweede plaats van de negen teams die meededen!

Het team van de jongens junioren D bestond uit: Tristan van der Weerd, Job van der Horst, Noud Kanis, Thijs Slaager en Melle Hoekstra. Ook hier werden weer veel pr’s verbeterd: zo sprong Job tijdens het hoogspringen 1,25m, en zette die ook op de 80m sprint een nieuw record neer van 13,69s. Ook Thijs wist twee pr’s neer te zetten, namelijk met verspringen (3,21m) en met speerwerpen waar hij zijn speer naar een afstand van 16.52m liet vliegen. Melle wist zelfs op al zijn drie onderdelen zichzelf te verbeteren: op de 80mh met een tijd van 19,19s, speerwerpen met 11,52m en op discus met 8,48m. Tristan kreeg zijn discus nog een stukje verder: 12,44m. Helaas moest Noud vanwege een blessure uitstappen, maar kon hij alsnog zijn bijdrage leveren door de rest enthousiast aan te moedigen. Jongens D werden in Epe zevende van de elf teams die meededen.

Het team van de meisjes junioren C bestond uit: Lisa Hoogervorst, Brecht van der Haar, Chamena Hoekman, Merel Hofstede, Valerie van Laar, en Naëll Huijsmans. Brecht, Chamena, Merel en Valerie begonnen op de 4x80m estafette. Zij werden, mede dankzij hun vlotte wissels, vijfde van de 10 deelnemende teams. Later werd Lisa knap gedeeltelijk eerste tijdens het hoogspringen met een mooie hoogte van 1,55m, en liep ze ook nog eens een nieuw pr op de 80m sprint met een tijd van 11,74! Ook Valerie stond op het hoogspringen, zij eindigde gedeeltelijk op de elfde plek in een sterk deelnemersveld met een hoogte van 1,30m. Ook Chamena had een goede dag: zij sprong tijdens het verspringen een nieuw pr met een afstand van 3,74m. Verder lieten Valerie en Naëll zich zien op de 800m, laatstgenoemde liep zelfs, geheel tegen haar eigen verwachting in, een nieuw pr van 2,23, wat goed was voor een tweede plaats! Brecht en Merel liepen de 300mh, iets waar ze van tevoren wat tegen op keken, maar uiteindelijk toch beiden netjes rond de minuut liepen. De meisjes junioren C werden in Epe zevende van de twaalf deelnemende teams.

Uiteindelijk waren daar nog de meisjes junioren D. Dit team bestond uit: Mara Doorn, Nina Visser, Julynn Huismans, Suleen Penninkhof, Anouk Wichers, en Lotte Doorneweert. Ook zij begonnen met de estafette, dit team bestond uit: Mara, Suleen, Anouk en Lotte. Ook bij de meisjes junioren D werden wederom pr’s verbroken: Zo Zette Nina op maar liefst al haar drie onderdelen een nieuw pr neer: kogelstoten 7,55m, discuswerpen 11,75 en op de 60m sprint liep ze een tijd van 9,44s, Anouk wist ook een mooie tijd neer te zetten op haar 60m, namelijk 9,14s. Met deze tijd eindigde ze zelfs op de vijfde plaats, ook dit was voor Anouk een pr. Later stonden Anouk en Mara nog op het verspringen waar ze beiden prima afstanden sprongen. Julynn en Lotte namen het hoogspringen voor hun rekening, terwijl Julynn een knap staaltje 1000m liet zien waarbij ze tweede werd met een tijd van 3,34. Suleen kwam naast de estafette nog in actie bij de 60mh en het discuswerpen, waar ze op beide onderdelen een nieuw pr behaalde! (13,39s en 16,57m respectievelijk) Bij het discuswerpen eindigde ze zelfs op de vijfde plek! Julynn was ook ingedeeld op de 60mh, zij liep een tijd van 12,28s.

De meisjes junioren D werden in Epe uiteindelijk vierde van de 11 teams.

Al met al weer een sportieve en verdienstelijke wedstrijddag met mooie (team) prestaties!

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo