vb wed

Met een vriendelijke zonnetje werden de VB-atleten van Isala’96 en SV Veendam Atletiek begroet door onze vrijwilligers voor een onderlinge vijfkamp. Helaas lieten de andere verenigingen met een VB-aanbod uit de regio, om diverse redenen, verstek gaan. Desondanks stond om tien uur weer een leuk groepje klaar voor het eerste onderdeel de 80m horden.

Bij dit lastige onderdeel konden de atleten, ieder op hun eigen niveau en horde hoogte, proeven van een echte horde wedstrijd. Het is een onderdeel dat zelden bij een VB-wedstrijd op het progamma staat maar in Kampen inmiddels traditie is geworden.  Na het openingsnummer stonden nog speer, discus, ver en een afsluitende 800m op het progamma. Alle atleten van Isala wisten op minsten twee onderdelen hun PR aan te scherpen. Voor Remco Selles en Cheyenne Hoekman lukte dat zelfs op alle  onderdelen!  Dit betekende voor Cheyenne tevens verbeteringen van haar Clubrecords.

Ook Nathan van de Kerke scherpte na een spannende strijd zijn 800m clubrecord met vijf seconden aan tot  een tijd van 2:34.2.  Martijn van Vianen verbeterde zijn speer record met maar liefst twee meter naar een afstand van 14.47m.  Ook op de 800 meter liep hij voor het eerst onder de drie minuten en bracht het club record daarmee naar 2:59.4. Wijnold had problemen met het maken van een geldige sprong op ver maar nadat hij het publiek opgezweept had tot handgeklap, sprong hij een keurige 1.88 vanaf de balk. Luke liet zijn springtalent zien door zijn pr op verspringen met maar liefst 31 cm te verbeteren tot een afstand van 3.66m.


Na de afsluitende 800m werden de atleten nog geëerd met een mooie medaille en zien velen uit naar de wedstrijd van volgend jaar J. Dit was zeker ook te danken aan de uitstekende organisatie. Namens de VB-groep nogmaals bedankt voor alle vrijwilligers.

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo