DEGRADATIE

'kansloos', 'we hebben hier niets te zoeken'. Rond 17:30 uur is de sfeer in Dordrecht alles behalve opgewekt na een roemloze aftocht uit de tweede divisie. 13 jaar lang kwamen de heren van AV Isala'96 uit in de tweede divisie, nadat ze in 2009 van de eerste divisie terug degradeerden naar de tweede divisie.


Na de competitiewedstrijden voor de zomervakantie was de opdracht duidelijk: Strijden voor handhaving op 11 september in Dordrecht. Tijdens deze promotie degradatiewedstrijd moesten de vier slechts presterende teams uit de tweede divisie, waaronder AV Isala'96, het opnemen tegen de acht best presterende teams van de derde divisie. Alleen de beste 4 teams van vandaag komen in actie in de tweede divisie. Voor de heren van AV Isala'96 zeker niet onmogelijk en alle nummers waren goed bezet, maar de krachtsverschillen zijn enorm blijkt halverwege de wedstrijddag. Op sommige vlakken worden de heren overlopen door de teams uit de lagere divisie en ook de eigen prestaties blijven achter. Een lichtpuntje was Jeroen van Veen die bij het polsstokhoogspringen toch nog 3,80 meter weet neer te zetten. Al sprong de nummer 1 een meter hoger (4,80 meter).

Het programma gedurende de competitie is pittig en de kwaliteit van andere teams en verenigingen neemt al jaren toe. Iets waar AV Isala'96 geen antwoord op heeft. Op tal van vlakken wordt het heren team voorbij gestreefd. Met een 110 meter horden, polsstokhoogspringen, 3000 meter steeple en hinkstapsprong moet een team veel kwaliteiten bezitten. Het lukt AV Isala'96 net aan het programma rond te krijgen. Máár met een onderdeel zoals 4x400 meter estafette als team ook nog eens 4 zeer sterke sprinters op de been moet zien te krijgen. Ook dit laatste onderdeel werd kansloos verloren. Ruim 20 seconden is het tijdsverschil naar de nummer 1.

De heren worden uiteindelijk zevende, waar een top 4 notering noodzakelijk was. Volgend jaar zijn de heren dus aangewezen op een derde divisie en dat hakt er bij de heren zwaar in! 

In 2010 deed AV Isla'96 ook al zaken in de derde divisie, maar dat was in tijden dat AV Isala'96 nog twee heren teams op de been kon krijgen en dus in beide divisies uitkwam. Zelfs nu alle heren gezamenlijk in één team presteren blijken de prestaties niet goed genoeg. Deze winter zal er een plan moeten komen om het team zowel te verbreden en het niveau te verhogen.

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo