maatregelen update

Op deze webpagina (https://www.avisala96.nl/coronavirus) plaatsen we updates over het COVID-19 virus met betrekkingen tot onze trainingen en activiteiten. Het bestuur heeft naar aanleiding van de ontwikkelingen van 13 oktober 2020 besloten weer extra maatregelen in te stellen, welke in lijn zijn met de maatregelen en adviezen vanuit de Rijksoverheid. Het bestuur is te bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Update 20-11-2020 | Maatregelen op/rondom de atletiekbaan weer iets versoepeld.

Met ingang van 19 november zijn de coronamaatregelen voor het sporten weer iets versoepeld. Enerzijds zijn we blij dat we weer iets meer ruimte krijgen om samen te sporten, anderzijds begrijpen we dat het voor de loopgroepen niet fijn is dat ze niet op de baan terecht kunnen. Maar wij voelen ons verantwoordelijk om de maatregelen nauwkeurig te volgen. Alleen samen kunnen we het coronavirus verslaan. Blijf gezond, blijf in beweging!

Op dit moment geldt voor de trainingen van onze vereniging het volgende:

17 jaar en jonger
Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen.

18 jaar en ouder
Voor buitensporten (en groepslessen) maximaal 4 personen exclusief instructeur. Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Meerdere groepjes en groepslessen naast elkaar is mogelijk, zolang zij onderling niet mengen.

Concreet betekent dit voor de loopgroepen - met uitzondering van de maandag jeugdloopgroep - dat er in groepjes van maximaal 4 personen buiten de baan kan worden afgesproken om samen te lopen. Voorlopig dienen de baantrainingen óók buiten de baan te worden afgewerkt; de groepen zijn te groot om het ‘niet onderling mengen’ van de subgroepen van maximaal 4 te kunnen waarborgen.

Algemeen
Bij klachten blijf je thuis, dit geldt voor alle leeftijden. Publiek bij sport is niet toegestaan, ouders brengen hun kinderen tot aan het hek, kinderen lopen/fietsen vervolgens zelf door naar de baan. Verder blijven Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht en zijn wedstrijden niet toegestaan. Het protocol verantwoord sporten is te vinden op de website van NOC*NSF

 

Update 13-10-2020 | Tijdens de persconferentie van Minister-president Mark Rutte op dinsdag 13-10-2020 zijn er nieuwe maatregelen afgekondigd voor een gedeelte lockdown. Deze maatregelen gelden ook op en rondom het sportpark van AV Isala'96. Lees hier alle maatregelen die het bestuur van AV Isala'96 heeft opgesteld. 

 

Update 28-9-2020: Nieuwe maatregelen afgekondigd om het corona virus tegen te gaan!

Het is alweer enige tijd geleden dat we een nieuwsbrief hebben moeten maken exclusief over de ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus. Helaas is de noodzaak weer daar. Ook het bestuur van AV Isala'96 heeft nav de persconferentie weer een aantal maatregelen op een rijtje gezet. Klik hier voor de volledige berichtgeving. 

 

oktober maatregelen 

 

 

Update 25-9-2020 | Corona maatregelen Clubkampioenschappen 2020

We hoeven vast niet uit te leggen dat het virus nog niet klaar is met ons. En dus moeten we ook tijdens de clubkampioenschappen voldoen aan de Corona regels die zowel door de Overheid als de Atletiek Unie worden gesteld. Hier volgen nog een paar maatregels en aandachtspunten voor iedereen:

  1. Uiteraard vragen wij iedereen op deze dag die verkoudheidsklachten etc. heeft om op deze dag thuis te blijven.
  2. Alle atleten onder 18 jaar hoeven geen onderlinge afstand meer te houden. Wel moeten zij anderhalve meter afstand houden van volwassenen. Dit is niet anders dan de atleten de afgelopen periode al hebben geleerd tijdens de trainingen.
  3. Uiteraard geld voor alle atleten ouder dan 18 jaar dat zij zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand in acht moeten houden. Denk hier vooral even aan tijdens het wachten op de verschillende pogingen bij de onderdelen.
  4. Publiek dient onderling ook 1,5 meter afstand te bewaren. Denk hier als ouder even aan als u dicht bij de finishlijn het resultaat van uw zoon/dochter wilt zien.
  5. Publiek is dit jaar niet toegestaan op het middenterrein. Dit om onze vrijwilligers zoveel mogelijk de ruimte te geven zonder dat zij steeds op hoeven te letten of publiek niet te dicht op hen staat.
  6. Dit jaar zal er op de dag zelf geen prijsuitreiking plaatsvinden. De prijsuitreiking wordt tijdens de eerst volgende training gedaan door de trainers. Wel is de uitslag van de wedstrijd snel na het laatste onderdeel te zien op Atletiek.nu
  7. Doordat maar maximaal 250 mensen publiek op het terrein aanwezig mogen zijn, hebben we als organisatie besloten dat pupillen maximaal 2 begleiders mogen meenemen en junioren maximaal 1 begeleider.
  8. Laten we er met elkaar een mooie dag van maken. Als we met elkaar deze regels een beetje in acht nemen moet dat ook zeker lukken. Dank vast voor ieders inzet hiervoor.

 

Update 13-8-2020 | Vakantie is voorbij, we gaan weer trainen!

Hoewel velen van ons na een week met tropische temperaturen nog in de vakantiestemming zullen zijn, zit na deze week de zomervakantie er toch echt (officieel) op. Kortom we are 'Back on Track'! Het bestuur heeft een brief opgesteld voor de trainingen en evenementen na de vakantie. Zoals al in de nieuwsbrief begin juli is aangekondigd kan er vanaf 17 augustus 2020 weer getraind worden volgens het normale trainingschema. Wel blijven alle corona maatregelen van kracht. Lees hier de volledige brief van het bestuur.

juli maatregelen

 

Update 03-7-2020 | Verdere versoepelingen van maatregelen en trainingen

Per 1 juli 2020 is een volgende stap vooruitgezet in het 'spoorboek' van de corona-aanpak. Er is na 1 juli meer ruimte voor versoepelingen en gelden er regels voor binnen en voor buiten. Deze zijn nodig want wij zijn wellicht klaar met het virus, maar het virus nog niet met ons. De volgende basisregels blijven van kracht, ook bij ons op de atletiekbaan: Heb je klachten, blijf thuis en laat je testen. Mocht er Covid-19 worden vastgeteld, volg dan het onderstaande corona protocol. Ben je 18 jaar of ouder, houd dan 1,5 meter afstand van anderen. Was je handen stuk en nies in de binnenkant van je elleboog. 

Lees hier de volledige brief vanuit het bestuur van AV Isala'96 inclusief trainingstijden en voorzorgsmaatregelen.

juli maatregelen

 

Update 11-6-2020 | Protocol bemetting met het corona virus.

Omdat er recent één geval van corona besmetting binnen onze vereniging aanwezig was, heeft het bestuur een corona protocol vastgesteld. Lees hier het gehele protocol wat te doen bij besmetting met het corona virus.

Update 31-5-2020 | Corona besmetting vastgesteld.

Wij hebben het bericht ontvangen dat bij een van onze atleten het coronavirus is vastgesteld. Uit onderzoek is gebleken dat de besmetting buiten de atletiektrainingen om heeft plaatsgevonden. Woensdag 3 juni is het 14 dagen geleden dat de persoon in kwestie voor het laatst op de baan is geweest. Tot en met die datum gaan de trainingen van de betreffende groep niet door. De groep is daarna - mits klachtenvrij - weer welkom op de baan. De atleet in kwestie blijft vanzelfsprekend thuis totdat de klachten minimaal 24 uur verdwenen zijn. De trainer heeft de groep inmiddels geïnformeerd. De atleet wensen we beterschap toe!

Wij benadrukken hierbij nogmaals het belang om met klachten thuis te blijven. En mocht het virus bij iemand vastgesteld zijn, informeer de trainer zodat er maatregelen getroffen kunnen worden om verdere verspreiding te voorkomen.

Update 25-5-2020 | Trainingen weer volgens normaal schema.

De maatregelen van afgelopen periode hebben ervoor gezorgd dat er steeds meer zaken weer opgestart kunnen worden. Zo is het ook mogelijk om de traingen weer volgens 'normaal' schema uit te voeren. Vanaf 1 juni gaat daarom het normale trainingsschema weer van start. Wel zijn er enkele wijzigingen bij de trainingstijden van junioren en senioren om zo de drukte op de baan te spreiden. Ook blijven alle maatregelen van start zoals de 1,5 meter afstand en het thuis blijven bij verkoudheid etc. Klik hier voor de alle trainingstijden. 

Lees hier de volledige brief vanuit het bestuur van AV Isala'96 inclusief trainingstijden.


1jun

 

mei maatregelen

 

 

Update 8-5-2020 | We gaan mogen allemaal weer (langzaam) beginnen!

Lees hier de volledige brief vanuit het bestuur van AV Isala'96. 

Het onderstaand schema gaat in per 11 mei. Hierin mogen ook ouderen vanaf 19 jaar weer buiten sporten op 1,5 meter afstand.In de laatste week van mei zullen wij als bestuur weer verder gaan kijken of wij het trainingsschema kunnen verbreden door de pupillen en junioren weer 2x in de week te laten trainen. De loopgroepen starten vooralsnog grotendeels buiten de baan. Zij krijgen afzonderlijk bericht van hun trainer.

De gebouwen met uitzondering van het materiaalhok blijft voor iedereen nog gesloten. Dit betekent thuis naar het toilet en thuis douchen. 

 

Houd je alstublieft aan alle geldende maatregelen zoals hoesten en niezen in de binnenkant van je ellenboog. Maar ook thuisblijven wanneer je zelf of je huisgenoten klachten hebben zoals koorts, verkoudheid etc.

logo alleen samen rgb png

Update 25-4-2020 | We gaan weer (langzaam) beginnen!

Lees hier de volledige brief vanuit het bestuur van AV Isala'96 inclusief alle maatregelen

We hebben voorzichtig een beetje goed nieuws! Toch zullen wij als vereniging hierin rustig gaan opstarten met alle terughoudendheid van dien. Het volgende hebben wij als bestuur besloten wat voor iedereen even schakelen is.
- Alle 19 jarigen atleten en ouder hebben helaas geen toegang tot de baan (tenzij je een trainer van dienst bent).
- Alle pupillen, D, C, B, A junioren t/m 18 jaar (met 1,5m afstand) beginnen langzaam weer met opstarten.

 

Update 24-3-2020 | Update vanuit de atletiekunie mbt tot competities en NK's.

Naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet als gevolg van de coronacrisis hebben moeten nemen, heeft de Atletiekunie besloten alle competities van het aankomend atletiekseizoen af te gelasten. Alle betrokken organisatoren en instanties zijn hierover geïnformeerd.

Competitie en NK's
Dit besluit geldt voor alle niveaus van de atletiekcompetitie, die vanaf 18 april gepland stonden. Het coronavirus en de gevolgen ervan voor de Nederlandse samenleving hebben een enorme impact op de atletieksport. Accommodaties zijn gesloten en het verenigingsleven ligt stil. Zowel voor de topsporters als voor hen die op andere niveaus als sporter actief zijn, is er geen sprake meer van een normaal trainingsregime en op termijn een verantwoord wedstrijdklimaat.

Ook het Nederlands Kampioenschap Atletiek, gepland van 26 tot en met 28 juni in Den Haag, alsmede de overige NK’s tot en met 5 juli zijn hierbij gecanceld. Momenteel bekijken de LOC's samen met de Atletiekunie de alternatieven om deze evenementen, mogelijk in een andere vorm, in het najaar te laten plaatsvinden.

Overige activiteiten
Met het eerder al stilvallen van alle activiteiten op atletiekclubs zoals trainingen, wedstrijden en andere bijeenkomsten, dat nu doorgetrokken wordt tot en met 31 mei, moet de komende weken uitgewerkt worden wat dit betekent voor de rest van het atletiekjaar 2020. Hierbij wordt inbreng verzameld op sporttechnische, organisatorische en financiële aspecten en zal een afgewogen beslissing worden genomen. Het bondsbureau van de Atletiekunie staat in nauw contact met NOC*NSF en competitie coördinatoren, als ook met de verschillende taak- en werkgroepen en haar clubs.

Bovenstaande maatregelen staan in het belang van onze leden en de samenleving in het algemeen en dienen het gemeenschappelijke doel het coronavirus zo snel als mogelijk onder controle te krijgen.

Update 23-3-2020 | Bekijk hier de brief van Joke Lorist-Klappe.

Beste leden, trainers, ouders, vrijwilligers en vrienden van AV Isala’96,
Na een week in deze bijzondere situatie voel ik de behoefte om een stukje te schrijven. Ruim een maand geleden schreef ik mijn bijdragen voor het jaarverslag, terugkijkend op een mooi verenigingsjaar en vooruitkijkend naar de toekomst van onze club. Die toekomst is nu nogal onzeker. We kijken per dag, per week vooruit, en stellen onze plannen steeds weer bij. Als bestuur moesten wij ineens ingrijpende maatregelen nemen: Geen trainingen of andere activiteiten op of rond de baan, geen 2Bruggenloop, geen ledenvergadering op 1 april, geen eerste wedstrijden in april. Nooit eerder maakten wij dit als vereniging mee, voor een situatie als deze hebben wij geen draaiboek.

Als ik terugkijk op deze eerste week zie ik veel mooie dingen bij Isala: Bestuursleden die meteen in actie komen, trainers die het contact met hun groepen onderhouden via mail- of appgroepen, trainers en leden die elkaar stimuleren om te blijven bewegen op alternatieve, creatieve manieren. Onze snelle webmaster zorgt ervoor dat de informatie snel online staat - niet alleen vanuit onze eigen club, maar ook tips van anderen via FitMetTeamNL - en vermaakt ons daarnaast met “Insidestories” om na te genieten. Als bestuur hebben we bewondering en waardering voor jullie allemaal!

Gelukkig hebben we de (digitale) mogelijkheden om met elkaar in contact te blijven. Het gevoel van “samen sterk” moeten we vast blijven houden, ook nu we elkaar voorlopig niet een paar keer per week op of rond de baan kunnen zien. Ik vertrouw erop dat wij als club op alle mogelijke manieren verbonden blijven met elkaar, en tegelijkertijd de richtlijnen vanuit RIVM, regering etc. volgen. Laten wij samen zorgen dat het aanwezige gezonde sportvirus in onze vereniging in leven blijft, en laten wij tegelijkertijd alles doen wat mogelijk is om dat andere virus te stoppen.

Alle goeds gewenst voor jullie allemaal, zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

En toen…kort nadat ik dit stukje had verstuurd om op de website te laten plaatsen, bleken de maatregelen te zijn aangepast: Tot 1 juni geen samenkomsten, en dus: geen verenigingsactiviteiten! Dat betekent dus ook in mei geen Bevrijdingsloop, geen wedstrijden en ook geen trainingen of andere gezamenlijke activiteiten. En, nog sterker de dringende oproep aan iedereen: Blijf zoveel mogelijk binnen. De verdere gevolgen hiervan moeten nog even tot ons doordringen. Als bestuur zullen we weer (online) in overleg gaan bespreken hoe we hier verder mee om gaan, en wat we kunnen doen om onze club sterk te houden. We houden jullie op de hoogte.

Joke Lorist-Klappe, voorzitter AV isala’96

Update 18-3-2020 | Bericht namens het WOC van AV Isala'96: In een ingelaste bestuursvergadering van AV Isala’96 is besloten om de Bevrijdingsloop van 17 april te nader order te stellen. Mogelijk wordt de Bevrijdingsloop 2020 verplaatst naar een nieuwe datum, maar dit hangt af van de maatregelen die eventueel na 6 april gelden. AV Isala'96 volgt hierin de lijn van de Rijksoverheid, het RIVM en de overkoepelende sportbond NOC*NSF. Zodra er nieuwe updates zijn delen wij dit uiteraard. Tevens, klik op de FQA vanuit atletiekunie en NOC*NSF voor alle vragen en antwoorden rondom het cornavirus.

Update 17-3-2020 | NOS op 3 | Social Distancing
Bekijk hieronder de video van NOS op 3 voor het doel van afstandhouden.

 

Update 15-3-2020 | Naar aanleiding van de persconferentie van Bruno Bruins, minister van medische zorg en sport, zijn tot en met 6 april zijn alle sportclubs en verenigingen gesloten.

Update 12-3-2020 | Bericht namens het bestuur van AV Isala'96: Gisteravond deed NOC*NSF de oproep aan de Nederlandse sport om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten. De Atletiekunie neemt dit advies over en adviseert verenigingen hetzelfde te doen. Klik op de webpagina van de atletiekunie voor alle updates rondom het cornavirus.

Wij hebben als bestuur besloten dit advies te volgen wat betekent dat de trainingen tot en met 31 maart worden afgelast. Dit geldt voor ALLE groepen! Ook worden evenementen zoals VB-Challenge, de Ned Air 2Bruggenloop en de bevrijdingsloop afgelast of verplaatst. Wanneer wij nieuwe informatie hebben zullen wij dit zo spoedig mogelijk delen.

Update 12-3-2020 | NOS op 3 | De alles bepalende lijn
Bekijk hieronder de video van NOS op 3 voor het doel van de maatregelen in Nederland.

 

Update 12-3-2020 | Bericht namens het bestuur van AV Isala'96
Vanwege de ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus is deze liveblog geopend. 

wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo