Wandelen

Kampen heeft schitterende wandelpaden in de stad en omgeving. Ze loop je over dijken, bruggen, door het park en de groene achterlanden. Dus trek je 'stoute' schoenen aan en wandel mee met de wandelgroep van AV Isala'96!

Wandelen: Je neus in en de wind langs je orgen. Het is laagdrempelig, voor alle leeftijden en er is weinig voor nodig. Met een goed humeur en een paar goede wandelschoenen kom je al een heel eind. De training is altijd reuze gezellig en onder het genot van kop koffie in de kantine wordt de volgende wandelroute weer uitgestippeld.

 

Waarom wandelen?
Met sportief wandelen bij AV Isala'96 kun je op een plezierige manier bewegen in groepsverband. Deze manier van bewegen kan door jong en oud beoefend worden en als bijkomstigheid kun je genieten van de omgeving en wat de natuur ons te bieden heeft. Sportief Wandelen verbetert de fitheid en de conditie en bevordert gewichtsverlies en is geschikt voor mensen met blessure- of gezondheidsklachten. 

Er kan in de wandelgroep ook gekozen worden voor Nordic Walking. Bij Nordic Walking wordt gewandeld met stokken, poles genoemd. De beweging is intensiever doordat ook armen en bovenlichaam meewerken. De juiste techniek en het goede ritme zijn hierbij belangrijk.

 

Trainingen
De wandeltrainingen zijn zorgvuldig opgebouwd en duren 1 tot maximaal anderhalf uur. Er wordt iets sneller gewandeld dan bij gewoon wandelen. Het tempo ligt tussen de 5 en 7 kilometer per uur, maar er moet natuurlijk altijd nog adem overblijven om een gesprekje te voeren.

Je kunt de wandelschoenen met ons aantrekken op:

 Maandagmiddag  vanaf: 13:30uur - 15:00uur
 Donderdagavond  vanaf: 19:00uur - 20:15uur

 

Contact

Meer informatie of gezellig een keer mee wandelen? Laat het ons weten bel of stuur een bericht naar Doro Hup (06-18125060) of Anneke van Dijk (06-10391356).

 

Naast onze afdeling Sportief wandelen heeft AV Isala'96 nog meer sport aanbod!

baanatletiek vb atletiek hardlopen 

 

 

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo