ek atletiek

De European Championschips in München zijn geopend. European Championships verenigd negen EK's, waaronder atletiek, 'onder één dak in München. Het idee van een multisportevenement onstond in 2010 en de eerste edtie werd gehouden in 2018. Gisteravond werd de tweede editie geopend en bij deze editie hebben zich weer meer sportbonden aangesloten. Kortom van 11 tot en met 21 augustus kun je weer heel veel sport kijken, waaronder dus Atletiek. Van 15 tot en met 21 augustus komen Femke Bol, Liemarvin Bonevacia máár ook Armand Duplantis in actie!

Vanaf vandaag zal ik, Jens Tybout, jullie meenemen op het EK! Zowel hier op de website, maar ook op de instagram stories van AV Isala'96. Nu vraag jij je misschien af, maar wat doe jij op het EK? en hoe ben jij daar terecht gekomen? Goede vragen ;-) Vanaf dinsdag 16 augustus vertel ik jullie alles!

Hierbij alvast het tijdschema voor atletiek en check de website van de atletiekunie voor alle updates.

 prutloop2022

Voor in de agenda! Na 2 jaar wachten kun je op donderdag 25 augustus weer meedoen aan de Kamper Prutloop 2022. Weiland in weiland uit, de sloot in en de sloot weer uit en vervolgens de prut weer in! Deze (te) gekke vakantie afsluiting is voor jong en oud! Samen met je vrienden, familie en collega's een avondje ouderwets 'modder gooien'. Wie wil dat nou niet? Klik hier voor meer informatie.

vakantie

Het bestuur van AV Isala'96 wenst iedereen een hele fijne zomervakantie toe. Geniet (op sportieve wijze) van de kleine, grote en bijzondere momenten ver van huis of fijn dichtbij. Tijdens het hardlopen ontdek je soms de mooiste plekken. Wij hopen iedereen na de zomervakantie weer vol energie terug te zien op de atletiekbaan!

vb wed

Met een vriendelijke zonnetje werden de VB-atleten van Isala’96 en SV Veendam Atletiek begroet door onze vrijwilligers voor een onderlinge vijfkamp. Helaas lieten de andere verenigingen met een VB-aanbod uit de regio, om diverse redenen, verstek gaan. Desondanks stond om tien uur weer een leuk groepje klaar voor het eerste onderdeel de 80m horden.

Zilver WKmasters

Jeroen van Veen van AV Isala’96 heeft op zaterdag 9 juli zilver gepakt op het onderdeel 110 meter horden tijdens de World Masters Athletics in het Finse Tampere. In een zinderende finale kwam hij slechts 0,04 seconden tekort voor goud.

In de vorig nieuwsbrief vertelden we over de samenwerking die we met Craft en Sport-inn zijn aangegaan voor onze nieuwe clubkleding. Inmiddels hebben we de paskleding ontvangen. De komende week organiseren we twee pasmomenten waarbij je niet alleen kunt passen, je kan meteen een bestelling plaatsen! Na de eerste bestelling is het straks mogelijk om vervolg bestellingen via de webshop te plaatsen.Wanneer kun je passen? Dinsdag 28 juni: 18:00 - 20:15 uur en donderdag 30 juni 18:00 - 20:15 uur.

NKJUN 22

In het weekend van 17 juni tot en met zondag 19 juni vonden de Nederlandse Kampioenschappen U18 & U20 plaats bij AAC Amsterdam. Namens AV Isala’96 kwamen er 4 atleten in actie: Zoë Dekker, Natalja Duiveman Lars Hansman en Naëll Huijsmans.

Zaterdag 11 juni stond in Epe de derde competitiewedstrijd op het programma voor de C/D junioren. Ondanks het warme weer werden er mooie prestaties behaald.

Het team van de jongens junioren C bestond uit: Hugo Visser, Joran van Boven, Koen Endeman, Thomas van der Horst, Josse Kampen, Kas Meuleman, Jacco Dam en Lars Hansman. Laatstgenoemde wist zelfs nog het kamper record te verbreken op hoogspringen met een knappe hoogte van 1,77m.

SONS22 Web

Afgelopen weekend vonden in het FBK stadion in Hengelo de Special Olympics plaats. Op vrijdagavond was er een grootste opening in een volgepakt FBK stadion. Na de opening volgde er een waanzinnig sportweekend. Namens Isala stonden acht atleten aan de start. Iedereen mocht aan maximaal drie onderdelen meedoen, waaronder twee looponderdelen en een technisch onderdeel. Er waren spannende races te zien waarbij er flink gestreden moest worden om het podium te behalen.

RBR 22

Aanstaande donderdag, 16 jun, is het weer zoals vannouds een Run-Bike-Run avond. De Run-Bike-Run is een laagdrempelig, gezellig evenement voor iedereen! Het concept is eenvoudig: Maak groepjes van 2, zorg voor 1 goede fiets en 2 paar hardloopschoenen en zorg dat je om 19:00u klaar staat op de baan.

Het is de bedoeling dat je samen met je duo de route van ongeveer 10 tot 12 kilometer aflegt, waarbij je zo vaak als je wilt mag wisselen. Het gaat niet om de snelste tijd (hoewel de meningen hierover verschillen). Gezelligheid en teamspirit staat voorop! 

Veel plezier, oftewel: Have Fun met de Run-Bike-Run!

NK MASTERS

Van vrijdag 27 mei tot en met zondag 29 mei vonden in Harderwijk de Nederlandse kampioenschappen baanatletiek voor masters plaats. Isala’96 was met zeven atleten goed vertegenwoordigd en er werd flink geoogst. Maar liefst vijf medailles gingen mee naar huis.

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo