BBQ

We zijn jarig en daarom is het dit jaar feest! Op 25 september is het dan zover. We trappen ons 25 jaar jublieum echt af, met een reeks van activiteiten. Te beginnen met extra feestelijke clubkampioenschappen. Na de Jubileum clubkampioenschappen proosten we als vereniging graag samen met alle leden en vrienden van AV Isala'96 op ons 25 jaar jubileum. Proost op 25 september met ons mee tijdens de extra feestelijke (vega) BBQ avond! Onder het genot van een heerlijke (vega) BBQ, muziek en verhalen uit 'de oude doos' blikken we terug op 25 jaar AV Isala'96. 

Proost je met ons mee? Klik hier!

vrijwilligers21

De voorbereidingen zijn in volle gang voor de 2e Ned Air 2Bruggenloop. Op zaterdag 16 oktober zullen honderden hardlopers dwars door de binnenstad van Kampen lopen. Dit jaar zijn de start en finish op het Van Heutszplein. Máár zonder vrijwilligers is het feest niet compleet. Sterker nog, zonder tientallen vrijwilligers geen 2Bruggenloop. Ga daarom aan de slag als vrijwilliger op één van de functies! Klik hier voor meer informatie.

LarsNK

Zondag 12 september vonden de nationale D spelen plaats in Amsterdam. Lars Hansman en Valerie van Laar stonden aan de start namens AV Isala’96. Lars ging als eerste van start bij het hoogspringen. Een beetje zenuwachtig was hij wel maar zo gauw de wedstrijd begon was deze spanning verdwenen. De concurrentie was al begonnen met de wedstrijd en Lars begon iets later op de 1.50m.

JonneNK

Het weekend van vrijdag 10 tot en met zondag 12 september stond in het teken van het NK atletiek voor Junioren. Voor Isala’96 kwamen er drie dames in actie. Jonne Siebrand, Zoë Dekker en Natalja Duiveman. Vrijdagavond stond Zoë aan de start van haar eerste NK. Dit Op haar favoriete onderdeel speerwerpen. Met een worp van 32.80 wierp ze zich bij de beste acht van NL en mocht deelnemen aan de finale. Met een laatste worp van 32.88 sloot ze de rij en werd ze knap achtste van Nederland.

De vakantie is weer voorbij, de eerste trainingen zitten erop, kortom tijd voor een eerste krachtmeting. Zaterdag 11 september staat de medaillewedstrijd voor de A, B, C en D junioren op het programa! Wij wensen iedereen een goede sportieve wedstrijd toe. Ready for battle? De chronoloog en uitslagen vind je hieronder. 

 

 banner clubkampioenschap

bnlp

Atleten reisden op vrijdag 9 juli van heinde en verre om deel te nemen aan de eerste Isala baanloopavond. De avond telde zo’n 70 deelnemers verdeeld over twee series 1500 meter en drie series 5000 meter. De opvallendste prestatie kwam van Arne Mulder van AV PEC. Hij scherpte het stokoude baanrecord van Tjibbe de Vries met ruim anderhalve seconde aan tot 15:27,15.

Klik hier voor foto's van Rinus Groen

nk2021
In het weekend van 26/27 juni werd in Breda het Nederlands Kampioenschappen Atletiek gehouden. Met 4 finaleplaatsen een succesvolle editie voor de atleten uit Kampen. Zaterdag kwam Mark Jonker in actie op het speerwerpen. Met een stabiele afstand van 62.30 meter wist hij de finale met de beste 8 werpers van Nederland te halen. In de finale was het alles of niks.

HerenvoorPD

We are back on track en hoe!! Ruim een 1.5 jaar na de laatste wedstrijd, was er afgelopen zondag 4 juli eindelijk weer een atletiek wedstrijd voor het mondiale niveau bij de senioren. En wel de competitie. Op basis van 1 wedstrijd werd de eindstand opgemaakt. Het herenteam schaart zicht bij de beste 10 teams van Nederlands in de tweede divisie en mag zich opmaken voor de promotie wedstrijd op 5 september.

CDjunioren

Zaterdag 26 juni was het dan eindelijk weer zover, de junioren mochten weer naar een andere vereniging reizen voor een wedstrijd. Ook het publiek was weer toegestaan in Emmeloord. Namens AV Isala’96 stonden er 18 atleten aan de start van de eerste officiële medaillewedstrijd. Er werden maar liefst 40 persoonlijke records verbroken! En onze junioren wisten zelfs 2x goud, 3x zilver en 1x brons te veroveren in het eindklassement. 

cdjunioren

Één week na de recordregen in Emmeloord mochten we weer op pad. Dit maal gingen we met 4 teams van in totaal 24 atleten naar Dronten voor de enige competitiewedstrijd van dit jaar. Het zou mooi weer worden, maar weinig mensen hadden verwacht dat het zo warm zou worden, maarja, beter dan regen toch? Daarnaast zou je zeggen dat iedereen na zo’n lange tijd zonder wedstrijden niet kon wachten tot ze weer mochten… Helaas waren er een boel teams die het toch niet aandurfden om zich te meten met de andere atleten uit de regio. Veel clubs hadden zich afgemeld of kwamen gewoon niet opdagen. Maar dit mocht voor de aanwezige atleten de pret natuurlijk niet drukken.

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo